Λουκέτο 48 ωρών σε τρεις επιχειρήσεις έβαλε η ΑΑΔΕ

Λουκέτο 48 ωρών σε τρεις επιχειρήσεις έβαλε η ΑΑΔΕ

Τρεις ακόμη γνωστές επιχειρήσεις βρίσκονται με λουκέτο στην πόρτα τους και το αυτοκόλλητο «Κλειστό λόγω φορολογικών παραβάσεων» για 48 ώρες, όπως ανακοίνωσε χθες η ΑΑΔΕ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Τρεις ακόμη γνωστές επιχειρήσεις βρίσκονται με λουκέτο στην πόρτα τους και το αυτοκόλλητο «Κλειστό λόγω φορολογικών παραβάσεων» για 48 ώρες, όπως ανακοίνωσε χθες η ΑΑΔΕ. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης δήλωνε πως εξετάζεται να γίνονται υποχρεωτικά κάποιες συναλλαγές ηλεκτρονικά, για λόγους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Στις επιχειρήσεις που σφραγίστηκαν, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρήκαν ότι δεν είχαν κόψει ή/και δεν είχαν αποστείλει αποδείξεις στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να τους επιβάλουν πρόστιμα και να τις κλείσουν για δύο ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σφραγίστηκαν:

• Εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, που διατηρεί σχετική αίθουσα, πάρκινγκ και ομπρέλες με ξαπλώστρες σε γνωστή οργανωμένη πλαζ του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι την ημέρα εκείνη δεν είχε διαβιβάσει τουλάχιστον 15 αποδείξεις στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ και, κατόπιν, με διασταύρωση που έγινε με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, βρέθηκε ότι δεν είχε διαβιβάσει καμία απόδειξη από τις αρχές Ιουλίου.

• Γνωστό αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στη Βάρκιζα, το οποίο βρέθηκε να μην έχει διαβιβάσει 573 αποδείξεις στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ.

• Ζαχαροπλαστείο στις Σπέτσες, που δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις και δεν είχε διαβιβάσει φορολογικά στοιχεία αξίας 4.000 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο έλεγχος συνεχίζεται για τη διαπίστωση και άλλων παραβάσεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξάλλου, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Εξετάζουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, προφανώς ένα από τα εργαλεία είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε μέσω μη μετρητών μια σειρά από συναλλαγές, δεν λέω ότι θα είναι απαραίτητα τα ενοίκια ή κάτι άλλο, αλλά είναι μέσα στη φαρέτρα των μέτρων που θέλουμε να εξετάσουμε. Εκτός από τα ενοίκια, άλλες συναλλαγές με ηλεκτρονικές πληρωμές θα μπορούσαν να είναι οι συναλλαγές μεταξύ εταιρειών (όχι η λιανική). Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κατά περίπτωση διάφορες περιπτώσεις, μία είναι τα ενοίκια, σε κάθε περίπτωση αυτό που έχουμε πει και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT