Στη Sunlight το 100% της γερμανικής εταιρείας Α. Müller

Στη Sunlight το 100% της γερμανικής εταιρείας Α. Müller

Στην εξαγορά του υπολοίπου 49% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής εταιρείας Α. Müller GmbH προχώρησε η εταιρεία τεχνολογίας Sunlight, που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Στην εξαγορά του υπολοίπου 49% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής εταιρείας Α. Müller GmbH προχώρησε η εταιρεία τεχνολογίας Sunlight, που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας. Είχε προηγηθεί η απόκτηση του 51% της γερμανικής εταιρείας κατά την περυσινή χρονιά. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά του 100% της Α. Müller GmbH από τη Sunlight θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες στους τομείς των πωλήσεων, της αποθήκευσης και της συναρμολόγησης, προς όφελος των πελατών, των μετόχων, των ενδιαφερομένων μερών και των περισσοτέρων από 3.200 εργαζομένων της Sunlight Group. Η A. Müller διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών, συστημάτων τροφοδοσίας, τεχνολογιών φόρτισης και αξεσουάρ. Η μητρική εταιρεία δραστηριοποιείται σε πέντε σημεία στη Γερμανία, ενώ λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και διανομής στην Ολλανδία, στη Δανία, στο Λουξεμβούργο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολώντας συνολικά περισσότερους από 130 εργαζομένους. Η A. Müller παρέχει επίσης υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης μπαταριών από εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και αποκομιδής μπαταριών με τρόπο επαγγελματικό και φιλικό στο περιβάλλον. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ερικ Μίλερ θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της A. Müller GmbH και των υφισταμένων εταιρειών, με στόχο η Sunlight Group να γίνει μία εταιρεία.

Στη διάρκεια του 2022 η Sunlight είχε εξαγοράσει το 51% της εταιρείας αποθήκευσης ενέργειας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και ιδιαίτερα υπερήφανοι που η μακροχρόνια συνεργασία και σύμπραξή μας με την A. Müller GmbH περνάει στην επόμενη φάση, με αυτή τη συμφωνία. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτει η A. Müller GmbH στον τομέα των μπαταριών θα συνεισφέρουν στις βασικές αξίες της Sunlight Group, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή μας ως μια σύγχρονη και καινοτόμα εταιρεία τεχνολογίας. Είμαι βέβαιος ότι ο Ερικ Μίλερ και η ομάδα του θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν σημαντικά με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε περαιτέρω με τον Ερικ για να επιτύχουμε τη βέλτιστη ανάπτυξη της Sunlight Group σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group και εκτελεστικός διευθυντής του Δ.Σ., Λάμπρος Μπίσαλας. «Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, καθώς θα εστιάσουμε τους πόρους και την προσοχή μας σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς και θα ενοποιήσουμε τις σχετικές επιχειρήσεις της Sunlight Group κάτω από μία ισχυρότερη θυγατρική, που διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Eρικ Mίλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT