Εργα αποθήκευσης ενέργειας από τη Mytilineos

Εργα αποθήκευσης ενέργειας από τη Mytilineos

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

Την εξασφάλιση και νέων έργων αποθήκευσης ενέργειας μέσω της συμμετοχής της στους επόμενους διαγωνισμούς της ΡΑΑΕΥ θα διεκδικήσει η Mytilineos μετά την επιτυχή συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό με έργο αποθήκευσης ισχύος 48 MW και εγγυημένης χωρητικότητας 96 MWh στην περιοχή της Χαλκιδικής. Ο σταθμός αποθήκευσης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα κατασκευαστεί πλησίον των φωτοβολταϊκών σταθμών της Mytilineos, που βρίσκονται σε κατασκευή αυτή την περίοδο. Η έναρξη υλοποίησης του σταθμού αποθήκευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2025. Τα έργα αποθήκευσης αποτελούν στρατηγικό πυλώνα της δραστηριότητας του κλάδου «M Energy» της Mytilineos στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντική 10ετή εμπειρία, τόσο σε stand alone storage όσο και σε hybrid storage and solar systems. Τα κατασκευασμένα ή υπό κατασκευήν έργα φτάνουν πλέον στα 650 MW/750 MWh σε πέντε χώρες, ενώ το πορτφόλιο με αδειοδοτημένα ή σε αδειοδοτική διαδικασία έργα πάνω από 2,9 GW/3,7 GWh σε οκτώ χώρες παγκοσμίως. Η εκπροσώπησή τους γίνεται από τον Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦοΣΕ) της Mytilineos.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, η Mytileneos προσέδεσε στο άρμα της μία ακόμη εταιρεία προμήθειας, εξαγοράζοντας τη Volterra έναντι τιμήματος που, όπως ανακοίνωσε, μπορεί να ανέλθει έως τα 24 εκατ. ευρώ. Με τη δεύτερη αυτή εξαγορά, η Mytilineos ανέβασε το μερίδιό της στην προμήθεια στο 13%. Στόχος της Mytilineos είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει εντός του 2024 στο 20%-25%, με την προσθήκη μεγάλων πελατών υψηλής τάσης, νέων εξαγορών και νέων πελατών μέσης και χαμηλής τάσης. Τον Ιούνιο, ανακοίνωσε τη μεγάλη εξαγορά πέντε φωτοβολταϊκών έργων στην Αλμπέρτα του Καναδά, ισχύος 1,4 GW, συνολικής επένδυσης ύψους 1,16 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT