Ενίσχυση τζίρου 21,6% το 2022 για την εταιρεία πληροφορικής OTS

Ενίσχυση τζίρου 21,6% το 2022 για την εταιρεία πληροφορικής OTS

Με ενισχυμένα μεγέθη ολοκληρώθηκε το 2022 για την Υπηρεσίες Ανοιχτής Τεχνολογίας (OTS)

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Με ενισχυμένα μεγέθη ολοκληρώθηκε το 2022 για την Υπηρεσίες Ανοιχτής Τεχνολογίας (OTS). Ειδικότερα, η εταιρεία πληροφορικής αύξησε, ετησίως και σε επίπεδο ομίλου, τον κύκλο εργασιών κατά 21,65%, σε 7,3 εκατ. ευρώ, και κατά περίπου 54%, σε 960.000 ευρώ, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων (EBITDA). Τα καθαρά κέρδη της OTS ενισχύθηκαν κατά 57,5%, σε 562.200 ευρώ, με τον όμιλο να διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 3,2 εκατ. ευρώ. H OTS εμφανίζει ροές από τη λειτουργία και χρηματοδοτικές δραστηριότητες 344,5 χιλ. ευρώ και 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφονται εκροές 1,1 εκατ. ευρώ από επενδυτικές δραστηριότητες. Επίσης, παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό, καθαρή θέση 6,5 εκατ. ευρώ και συσσωρευμένα κέρδη της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ. Η OTS, σε επίπεδο ομίλου, εμφάνισε, πέρυσι, περιθώριο μεικτού και καθαρού κέρδους 43% και περίπου 8% αντίστοιχα. Οπως αναφέρει η διοίκηση της OTS στην ετήσια οικονομική έκθεση, σε επίπεδο εταιρείας και ομίλου ο τζίρος ενισχύθηκε «στην πρώτη μεταπανδημική χρήση και αυτό παρά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση μεγάλων έργων από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Τόσο για φέτος όσο και για την τριετία που ακολουθεί, η OTS προβλέπει θετικές προοπτικές ανάπτυξης λόγω και της αυξανόμενης ζήτησης για ψηφιακές λύσεις από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανήκουν στο πιο δυναμικό κομμάτι του πελατολογίου της. Το 2022, επένδυσε σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων το ποσό των 775.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10,6% του κύκλου εργασιών της.

Τα καθαρά κέρδη της OTS ενισχύθηκαν κατά 57,5%, σε 562.200 ευρώ, με τον όμιλο να διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 3,2 εκατ. ευρώ.

Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς της, κατά την περασμένη χρήση, η OTS, που διατηρεί γραφεία, εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε Τρίκαλα και Κοζάνη, πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ. Σε συνέχεια της ΑΜΚ, στο μετοχικό κεφάλαιο της OTS εισήλθε, μέσω εταιρείας, με ποσοστό 40% ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος, μέσω της PGP Office Συμμετοχών, κατέχει και τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Το 20,40% έχει περιέλθει στην Blue Ocean, με τους Σπύρο και Αγγελο Παμπουκίδη να ελέγχουν με 23,40% και 11,10% το μετοχικό κεφάλαιο της OTS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT