Ελκυστικές οι ελληνικές μετοχές

Επιβεβαίωσε τη θετική της στάση για τις προοπτικές των ελληνικών μετοχών η Morgan Stanley, στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής της στο περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών, τονίζοντας πως παρά το ράλι οι αποτιμήσεις τους παραμένουν ελκυστικές

2' 53" χρόνος ανάγνωσης

Επιβεβαίωσε τη θετική της στάση για τις προοπτικές των ελληνικών μετοχών η Morgan Stanley, στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής της στο περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών, τονίζοντας πως παρά το ράλι οι αποτιμήσεις τους παραμένουν ελκυστικές. Τα funds που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές έχουν αυξήσει την έκθεσή τους στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία τρίμηνα, όπως προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι όλες έχουν επιτύχει μονοψήφιο δείκτη NPEs. Οι οικονομολόγοι της αμερικανικής τράπεζας αναμένουν ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας έως το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ επισημαίνουν ότι το μέγεθος των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα είναι υψηλό, τόσο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές όσο και σε σχέση με τις αναδυόμενες χώρες, και αναμένεται να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη. Η Morgan Stanley παραθέτει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει την τρίτη υψηλότερη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2023 εντός της Ζώνης του Ευρώ.

«Βροχή» προπαραγγελιών για το Cybertruck της Tesla

Περισσότερες από χίλιες προπαραγγελίες ανά ημέρα κατά την τελευταία διετία έχει δεχτεί η Tesla για το νέο της ηλεκτροκίνητο pick-up αυτοκίνητο Cybertruck, που έχει μήκος σχεδόν 5,9 μέτρων. Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής εταιρείας Finbold, μέχρι και τον Ιούλιο ο αριθμός των παραγγελιών ξεπέρασε το 1,9 εκατομμύριο, έχοντας αυξηθεί κατά 80% από τον Μάιο του 2021. Τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή, η εταιρεία έχει δεχτεί 1.102 παραγγελίες ημερησίως, με το ζητούμενο να είναι αυτές να μετατραπούν σε παραδόσεις.

Πωλήσεις 2,5 εκατ. ευρώ για την CosmoONE το 2022

Αυξημένα μεγέθη εμφάνισε το 2022 η CosmoONE, που αναπτύσσει λύσεις ηλεκτρονικών προμηθειών για επιχειρήσεις. Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Softone, ενίσχυσε, ετησίως, κατά 12% τις πωλήσεις, στα 2,5 εκατ. ευρώ, και αύξησε τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) κατά 7%, σε 830,8 χιλ. ευρώ. Η CosmoONE παρουσίασε αποτελέσματα προ φόρων 654.000 ευρώ από 622.000 ευρώ το 2021, με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά περίπου 4%, σε 433,7 χιλ. ευρώ. 

Εξαγωγές ελαιολάδου λόγω… brain drain

Στο… brain drain οφείλεται σε σημαντικό βαθμό η αύξηση των εξαγωγών ελαιολάδου από την Ελλάδα στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια. Οπως επισημαίνεται σε σχετική έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, στην Ολλανδία διαβιούν μόνιμα περίπου 30.000 Ελληνες και «ενδεχομένως ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου στην Ολλανδία απορροφείται από το ελληνικό στοιχείο στη χώρα, το οποίο κατά τα τελευταία έτη παρουσιάζεται ιδιαιτέρως αυξημένο». Για την ιστορία, το 2022 εξήχθησαν στην Ολλανδία 1.005.889 κιλά ελαιολάδου αξίας 6,15 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 οι εξαγωγές ήταν 758.222 κιλά αξίας 3,8 εκατ. ευρώ.

35 εκατ. για παιδικές κατασκηνώσεις

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε φέτος το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ, καθώς μέσα σε δύο μήνες φιλοξενήθηκαν 57.255 παιδιά. Συνολικά, εκτιμάται ότι φέτος θα φιλοξενηθούν συνολικά σε παιδικές κατασκηνώσεις 70.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Συμμετέχουν, δε, 62 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα ως πάροχοι κατασκηνώσεων. Σχεδόν οι μισές επιταγές ενεργοποιήθηκαν στη Χαλκιδική και ακολούθησαν η Ανατολική Αττική και η Κορινθία, με τον δεύτερο και τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών αντίστοιχα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT