Διαψεύδει η Intrakat τα περί νέας ΑΜΚ

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση της Intrakat απέναντι στη συνεχιζόμενη «φιλολογία» περί αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης της εισηγμένης κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου

2' 54" χρόνος ανάγνωσης

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση της Intrakat απέναντι στη συνεχιζόμενη «φιλολογία» περί αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης της εισηγμένης κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Μάλιστα, μέσω του εκπροσώπου της, η εταιρεία έκανε λόγο και για πιθανή σκοπιμότητα πίσω από τα σχετικά δημοσιεύματα, υπονοώντας προφανώς ότι κάποιοι επιχειρούν να «κάνουν χρηματιστηριακό παιχνίδι» με την τιμή της μετοχής της Intrakat. Τέτοια φαινόμενα είναι πιθανό να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, λόγω της κινητικότητας και του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος που εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές του έτους. Ως εκ τούτου, απαιτείται και η αυξημένη επαγρύπνηση των χρηματιστηριακών αρχών, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που διοχετεύονται ανυπόστατες φήμες, κυρίως από συγκεκριμένα διαδικτυακά μέσα οικονομικού περιεχομένου, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Αλλαγές στο εποχικό επίδομα στον τουρισμό 

Αλλαγές στο εποχικό επίδομα που δίνεται στους εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι καταρτίζεται διάταξη σύμφωνα με την οποία κάποιος που παίρνει επίδομα από τη ΔΥΠΑ ως εποχικά εργαζόμενος στον τουρισμό, θα μπορεί στο τρίμηνο να δουλεύει 30 μεροκάματα χωρίς να χάνει το επίδομα. «Και θα δούμε αν θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα υπόλοιπα αιτήματά τους», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης.     

Σεπτέμβριο οι υπογραφές για την Enel Ρουμανίας  

Την εβδομάδα 4-8 Σεπτεμβρίου θα πέσουν τελικά οι υπογραφές για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Enel στη Ρουμανία από τη ΔΕΗ. Αν και οι δύο εταιρείες κατέβαλαν προσπάθειες να υπογράψουν τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής σήμερα, οι νομικές υπηρεσίες επιμένουν στις λεπτομερείς διατυπώσεις που απαιτούν περισσότερο χρόνο. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα περιέλθει στον έλεγχο της ΔΕΗ το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Enel Romania έναντι τιμήματος 1,260 δισ. ευρώ.  

Πέρασε σε άλλα χέρια το Corfu Palace  

Εκλεισε και τυπικά η μεταβίβαση του ιστορικού ξενοδοχείου της Κέρκυρας, Corfu Palace, σε σχήμα συμφερόντων του Ολλανδού επιχειρηματία Χένρι Χόλτερμαν. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής –με το τίμημα να κινείται σύμφωνα με πληροφορίες στα επίπεδα των 30 εκατ.– έγινε πριν από μερικές ημέρες και σηματοδοτεί την επέκταση του επενδυτή στο ξενοδοχειακό real estate του νησιού, στο οποίο διατηρεί άλλωστε και παραθεριστική κατοικία εδώ και χρόνια. Υπενθυμίζεται πως ο Χένρι Χόλτερμαν έχει αγοράσει στην Κέρκυρα, έναντι τιμήματος της τάξης των 8 εκατ., και το κτήμα Antico Rosso, που φιλοξενεί κτίριο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που έλκει τις ρίζες του από τα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα.   

«Η χώρα μου σε μια φούσκα»  

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τον κόσμο των στατιστικών, η Eurostat διαθέτει πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο απεικόνισης: «Η χώρα μου σε μια φούσκα». Οι φούσκες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων για κάθε χώρα, από τον πληθυσμό, την οικονομία και το περιβάλλον, δίνοντας σε όλους τους χρήστες μια μεγάλη στατιστική βάση. Το κεφάλαιο «Ανθρωποι» περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τον πληθυσμό κατά ηλικία, το προσδόκιμο ζωής, την ανεργία των νέων, τη φτώχεια και τον τουρισμό. Η «Οικονομία» περιλαμβάνει το ΑΕΠ ανά άτομο, τις τιμές και τις δαπάνες των τροφίμων, τις δημόσιες δαπάνες και τα επίπεδα τιμών, και το «Περιβάλλον» καλύπτει τα πάντα, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα απόβλητα έως τις βιολογικές γεωργικές περιοχές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι ένα «κλικ» στο κεφάλαιο και στη «φούσκα» της χώρας που τον ενδιαφέρει και θα λάβει τα ζητούμενα στατιστικά, καθώς και στοιχεία κατάταξης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Αυτό το εργαλείο εντάσσεται στη «γωνιά εκπαίδευσης» της Eurostat.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT