Συμμαχία Τεχνικής Ολυμπιακής με οικογένεια Π. Βαρδινογιάννη στην αγορά ακινήτων

Συμμαχία Τεχνικής Ολυμπιακής με οικογένεια Π. Βαρδινογιάννη στην αγορά ακινήτων

Oι δύο πλευρές έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση μη δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Στρατηγική συνεργασία στον κλάδο της αγοράς ακινήτων «κυοφορείται» ανάμεσα στον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής και μέλη της οικογενείας Παύλου Βαρδινογιάννη. Μάλιστα, οι δύο πλευρές έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση μη δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης (MoU). Αντικείμενο του εν λόγω μνημονίου είναι η απόκτηση ποσοστού 50% από μέλη της οικογενείας Παύλου Βαρδινογιάννη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Luxury Life, συμφερόντων του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η εν λόγω εταιρεία είναι εκείνη που προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με την εταιρεία Intrum, για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 186 ακίνητα. Η Luxury Life επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Intrum, προσφέροντας τίμημα 19,8 εκατ. ευρώ.

Ηδη, ο όμιλος της οικογενείας Στέγγου έχει προχωρήσει στην καταβολή προκαταβολής 4,56 εκατ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Intrum θα πραγματοποιηθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα μέσω της σύναψης των αντίστοιχων συμβολαιογραφικών πράξεων. Στο χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνονται ακίνητα διαφόρων κατηγοριών, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ασφαλώς, το ενδεχόμενο συμμετοχής και της οικογενείας Βαρδινογιάννη (ήδη οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαπραγματεύσεις) εντάσσεται στο πλαίσιο της απόκτησης ενός ισχυρού «συμπαίκτη», προκειμένου να αξιοποιηθεί επενδυτικά το χαρτοφυλάκιο των εν λόγω ακινήτων, είτε μέσω αναβαθμίσεων και πωλήσεων ή ενοικιάσεων των ακινήτων του χαρτοφυλακίου, είτε μέσω της υλοποίησης νέων επενδύσεων αγοράς ακινήτων, π.χ. μέσω πλειστηριασμών ή άλλων διαδικασιών, όπως η αντίστοιχη της Intrum.

Η πιθανή «συμμαχία» των δύο πλευρών αναμένεται να σηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός ακόμα σημαντικού «πόλου» στην αγορά ακινήτων, δείγμα του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον κλάδο. Η Luxury Life πρόκειται να εστιάσει κυρίως στην τοποθέτηση στον τομέα της φιλοξενίας, σχεδιάζοντας κινήσεις για την αξιοποίηση τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχειακών ακινήτων και εξοχικών κατοικιών. Για τον σκοπό αυτό συμμετέχει ήδη και σε σχετικούς πλειστηριασμούς, όπου κρύβονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Η συμμαχία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη αναμένεται να προσφέρει στην Τεχνική Ολυμπιακή ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα, προκειμένου να υλοποιήσει τον σχετικό σχεδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2022, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της Novamore Limited, αντί 12,5 εκατ. ευρώ. Η Novamore έχει στην κατοχή της μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εγγυήσεις ακινήτων συνολικής αξίας 33 εκατ. ευρώ. Αρκετά εξ αυτών είναι πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές όπως η Βούλα και το Παλαιό Ψυχικό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει οριζόντια ιδιοκτησία 520 τ.μ. στο Ψυχικό, αντί 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εισηγμένη έχει αποκτήσει κι ένα τριώροφο κτίριο καταστημάτων στο Κορωπί. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 4.267 τ.μ. που αποκτήθηκε μέσω πλειστηριασμού, αντί τιμήματος 2,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, μέχρι σήμερα η εισηγμένη έχει επενδύσει κεφάλαια ύψους της τάξεως των 32 εκατ. ευρώ για την εξαγορά άνω των 200 ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT