Η Eurobank ανοίγει γραφείο στην Ινδία

Ως πύλη εισόδου μπορεί να λειτουργήσει η Ελλάδα και η Κύπρος για τις ινδικές επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ε.Ε., ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Ως πύλη εισόδου μπορεί να λειτουργήσει η Ελλάδα και η Κύπρος για τις ινδικές επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ε.Ε., ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, στο οποίο παραβρέθηκαν Ελληνες και Ινδοί επιχειρηματίες. Το όραμα αυτό στοχεύει να υλοποιήσει η Eurobank δρομολογώντας τη σύσταση στην Ινδία γραφείου αντιπροσωπείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως τοπικό κέντρο για την υποστήριξη των ινδικών επιχειρήσεων. Ο όμιλος της Eurobank, εκτός από τη στενή σχέση που έχει με την Ινδία λόγω του βασικού μετόχου του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία ως περιφερειακός χρηματοοικονομικός όμιλος, ενώ για την υλοποίηση του στόχου του έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ινδίας, έχοντας αναπτύξει ήδη συνεργασία με το Επιμελητήριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ανοικτά τα Jumbo τις επόμενες τρεις Κυριακές

Την απόφαση που προβλέπει λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο εάν βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο στα νότια προάστια, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί ο Απόστολος Βακάκης. Ενόψει της αυξημένης κίνησης που προβλέπεται λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η αλυσίδα Jumbo ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα καταστήματά της σε Παγκράτι, Αχαρνών, Παλαιό Φάληρο και Κολωνό τις επόμενες τρεις Κυριακές. Μένει να δούμε εάν θα ακολουθήσουν και οι ανταγωνιστές. 

Πώληση κόκκινων δανείων ύψους 1,5 δισ. από Alpha Bank

Σε δεσμευτική συμφωνία με τη Hoist Finance για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις προχώρησε η Alpha Bank. Το project Cell, όπως ονομάζεται, είναι συνολικού οφειλόμενου ποσού ύψους 1,5 δισ. ευρώ και η πώληση θα συμβάλει στην περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της, μειώνοντας τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες. Η συναλλαγή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δ΄ τριμήνου 2023, είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα.

Task force για ζητήματα του σιδηροδρόμου

Aνοιχτά ζητήματα που «ταλανίζουν» τον σιδηρόδρομο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδα εργασίας (task force) που συγκρότησε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με εκπροσώπους όλων των φορέων των ελληνικών σιδηροδρόμων. Ορισμένες από αυτές τις εκκρεμότητες σχετίζονται –για παράδειγμα– με το «μπρα ντε φερ» μεταξύ Hellenic Train και ΟΣΕ και περιλαμβάνουν διαφωνίες για την πληρωμή τελών υποδομής καθώς και αλληλοκατηγορίες ως προς την επαρκή συντήρηση της υποδομής καθώς και τη φθορά των σιδηροδρομικών τροχών των τρένων. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε από τους φορείς να διαμορφωθεί μία τελική πρόταση για ένα πλαίσιο που θα ρυθμίζει τέτοιου είδους εκκρεμότητες

Παράταση για τη ΣΔΙΤ των φυλακών

Αναμενόμενη θεωρείται η αναβολή που δόθηκε για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο, ακριβώς λόγω του μεγάλου κόστους που συνεπάγεται. Πρόκειται για τη μεταστέγαση των φυλακών του Κορυδαλλού, που αποτελεί ένα από τα φιλόδοξα σχέδια ανάπλασης που έχουν ανακοινωθεί για το λεκανοπέδιο της Αττικής. Το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ (617,2 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ), καθώς περιλαμβάνει τη μεταφορά των υποδομών του Κορυδαλλού στο Θριάσιο Πεδίο στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε ακίνητο 100 στρεμμάτων, που στέγαζε το παλιό στρατόπεδο «Αμερικανικής Ευκολίας». Στο εν λόγω ακίνητο θα πρέπει να αναπτυχθούν υποδομές τόσο για τις νέες φυλακές, όσο και τη στέγαση της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Η νέα προθεσμία για την κατάθεση φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές είναι η 12η Οκτωβρίου, αντί της 4ης Σεπτεμβρίου, που ήταν η μέχρι σήμερα καταληκτική ημερομηνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT