Αποκτά επιπλέον 7,2% στην Ελληνική Τράπεζα

Αποκτά επιπλέον 7,2% στην Ελληνική Τράπεζα

Στο 55,3% θα ανέλθει η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα μετά τη συμφωνία με τη Wargaming Group και τα ταμεία προνοίας του ομίλου Wargaming, βάσει των οποίων η Eurobank θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 7,2% (29.710.012 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Στο 55,3% θα ανέλθει η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα μετά τη συμφωνία με τη Wargaming Group και τα ταμεία προνοίας του ομίλου Wargaming, βάσει των οποίων η Eurobank θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 7,2% (29.710.012 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα. Το τίμημα εξαγοράς ανέρχεται σε 69,8 εκατ. ευρώ ή 2,35 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της συναλλαγής και τους όρους της επακόλουθης δημόσιας πρότασης. H Eurobank κατέχει ήδη ποσοστό 29,2% στην Ελληνική Τράπεζα και συνεπώς μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και της απόκτησης ποσοστού 17,3% από την Poppy και 1,6% από τη Senvest Management, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, η συμμετοχή της θα ανέλθει συνολικά σε 55,3%.

Αύξηση κεφαλαίου δρομολογεί η Intralot   

Σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση προχωρεί η Intralot, που δρομολογεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έκδοση νέου ομολογιακού δανείου και απόκτηση τραπεζικού δανεισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης στη χθεσινή γενική συνέλευση. Η εισηγμένη, της οποίας η μετοχή είναι σε καθεστώς επιτήρησης, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις τράπεζες, με το σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης να αναμένεται ότι θα οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Εργασίες αποκατάστασης στην παλαιά γέφυρα του Αξιού

Καμία «διάκριση» ανάμεσα σε μεγάλες ή μικρότερες συμβάσεις δεν κάνει η Intrakat, «χτυπώντας» έργα κάθε προϋπολογισμού. Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά την υπογραφή έργου, ύψους 13 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό της «Εγνατίας Οδού Α.Ε». Η εν λόγω σύμβαση αφορά την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης και ενίσχυσης της δομικής επάρκειας της παλαιάς γέφυρας του Αξιού ποταμού. Αυτή η γέφυρα βρίσκεται σε χρήση από το 1973 και οι στατικές μελέτες που έγιναν διαπίστωσαν την ύπαρξη σημαντικών βλαβών.   

Συναντήσεις μόνο με τεχνικά κλιμάκια  

Τη θυμάστε την τρομερή και φοβερή τρόικα, που μετά έγινε θεσμοί και μετά ευρωπαϊκοί θεσμοί, και κρατούσε τους υπουργούς ξάγρυπνους ενόψει της έλευσής της, κάθε τρίμηνο, στην Αθήνα; Από την έξοδό μας από την ενισχυμένη εποπτεία, τα πράγματα έχουν χαλαρώσει πολύ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι η αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων δανειστών μας θα έρθει αρχές Οκτωβρίου για τη νέα, ανά εξάμηνο πλέον, αξιολόγησή της και δεν έχει ζητήσει καν να συναντηθεί με υπουργούς, μόνο με τεχνικά κλιμάκια. Εκτός, βεβαίως, μας λένε, αν ζητήσει κάποιος υπουργός να ενημερώσει και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι. Ο tempora, o mores! 

140 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΣΕ  

Ενα γερασμένο προσωπικό που διαρκώς συρρικνώνεται και δεν ανανεώνεται είχε και το 2022 ο ΟΣΕ. Οπως καταδεικνύουν και οι οικονομικές καταστάσεις του οργανισμού για την οικονομική χρήση του 2022, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πέρυσι ανήλθαν σε 734 από 843 το 2021, εκ των οποίων οι περισσότεροι, ήτοι περίπου 586, είχαν ηλικία που ξεπερνούσε τα 51 έτη. Περίπου 139 είχαν ηλικία μεταξύ 30-50 ετών, ενώ μόλις 9 άτομα ήταν κάτω των 30. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, αυτές ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Το 2022 προσλήφθηκαν μόλις 11 άτομα, αριθμός βελτιωμένος σε σχέση με το 2021 που δεν έγινε καμία πρόσληψη, ενώ οι αποχωρήσεις –κυρίως λόγω συνταξιοδότησης– έφθασαν τις 119 από 152 το 2021. Η διοίκηση του ΟΣΕ επισημαίνει στην «Κ» πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν 140 εργαζόμενοι ως μόνιμο προσωπικό και άλλοι τόσοι συμβασιούχοι σε ειδικότητες πρώτης γραμμής (κλειδούχοι, σταθμάρχες, τεχνίτες κ.λπ.).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT