Deal για χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων

Deal για χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων

Σε συμφωνία με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AB CarVal Investors κατέληξε η Attica Bank

2' 41" χρόνος ανάγνωσης

Σε συμφωνία με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AB CarVal Investors για την πώληση του συνόλου του χαρτοφυλακίου της τιτλοποίησης Astir I, λογιστικής αξίας 312 εκατ. ευρώ, κατέληξε η Attica Bank.

Η πώληση του χαρτοφυλακίου, που είχε τιτλοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2020, οδηγεί –σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Bank– στην οριστική αποαναγνώριση για πρώτη φορά μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον ισολογισμό της τράπεζας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της διοίκησης για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η συναλλαγή θα έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα της Attica Bank, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τα εποπτικά κεφάλαιά της κατά περίπου 60 μονάδες βάσης, με τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφώνεται σε 17,8% (pro-forma) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η νέα γενιά των startups διαστημικής τεχνολογίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων στην ελληνική θερμοκοιτίδα για το Διάστημα (ESA BIC Greece), υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η νέα γενιά νεοφυών εταιρειών με αντικείμενο την ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας, που θα υποστηρίξει το ESA BIC Greece, θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια 50.000 ευρώ και θα λάβει συμβουλευτική και τεχνολογική υποστήριξη συνολικής διάρκειας 140 ωρών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στην ελληνική θερμοκοιτίδα για το Διάστημα εκπνέει στις 16 Οκτωβρίου.

Αλμα στη χρήση συσκευών συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο  

Ολο και πιο κοντά στις τεχνολογίες internet of things έρχονται οι Ευρωπαίοι, με τη χρήση συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο να σημειώνουν μεγάλη αύξηση από το 2020-2022. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022 ένας στους δύο Ευρωπαίους (52%) ηλικίας 16-74 ετών χρησιμοποίησε μία smart TV που συνδέεται στο Ιντερνετ, με την Ελλάδα ωστόσο να σημειώνει τα χαμηλότερα ποσοστά (39%) μετά τη Ρουμανία. Το κόστος αποτρέπει πολλές φορές τους καταναλωτές από τη χρήση συσκευών συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο.  

516 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων της Noval

Ξεπερνάει πλέον το μισό δισ. ευρώ η αξία των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο. Με βάση την κατάσταση των επενδύσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου η αξία του χαρτοφυλακίου της ανερχόταν σε 516 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 6%, ή κατά 30 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το τέλος του 2022. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη γενικότερη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά ακινήτων. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, η εταιρεία συνέχισε την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ, που εστιάζει στην ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.

«Καμπάνα» σε τρεις εταιρείες με rapid test

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, λέει μια παροιμία. Και η πανδημία φαίνεται ότι αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι παρανόμως. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 373.943,38 ευρώ στις εταιρείες Violak International Νοσοκομειακού Εξοπλισμού Α.Ε.», «ΙΝΕΞ Α.Ε. Ιατρικών Νοσοκομειακών Ειδών» και «BBD Νικόλαος Λαϊνιώτης ΑΕΒΕ», οι οποίες είχαν συμπράξει παρανόμως για νόθευση διαγωνισμού του Δημοσίου που αφορούσε την προμήθεια διαγνωστικών τεστ (rapid test) για την COVID-19. Τι έκαναν οι τρεις εταιρείες, σύμφωνα με την Ε.Α.; Υστερα από συνεννόηση μεταξύ τους έδωσαν ίδια τιμή προσφοράς ανά μονάδα προϊόντος και με ποσότητες αθροιζόμενες μεταξύ τους στο σύνολο της ζητούμενης ποσότητας, σε διαγωνισμό που ήταν δυνατή η υποβολή διακριτών προσφορών για τμήματα της σύμβασης. Για να μη ζημιωθεί καμία από τις τρεις, παρά μόνον το Δημόσιο και οι άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT