Το EOS Capital Partners επενδύει 15 εκατ. ευρώ στη Eurolamp

Το EOS Capital Partners επενδύει 15 εκατ. ευρώ στη Eurolamp

Το fund μπαίνει σε ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, αυτό του ηλεκτρολογικού υλικού και ειδών φωτισμού

2' 15" χρόνος ανάγνωσης

Τις δέκα επενδύσεις συμπλήρωσε πλέον το fund EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, αποκτώντας ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία Eurolamp και μπαίνοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, αυτό του ηλεκτρολογικού υλικού και ειδών φωτισμού. Η επένδυση του fund ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και πρόκειται κυρίως για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η Eurolamp ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη και είναι πλέον από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, ηλεκτρολογικού υλικού, ενεργειακής απόδοσης αλλά και χριστουγεννιάτικων ειδών στολισμού, με δίκτυο 2.500 συνεργαζόμενων καταστημάτων και με περισσότερους από 12.000 κωδικούς προϊόντων, εκ των οποίων περίπου το 86% αποτελεί δικά της επώνυμα προϊόντα. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα, αλλά πραγματοποιεί και εξαγωγές σε 30 χώρες, κυρίως σε Βαλκάνια και Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κύκλος εργασιών της από τις εξαγωγές αντιστοιχεί στο 17% των συνολικών πωλήσεών της.

Την τελευταία πενταετία οι πωλήσεις της υπερδιπλασιάστηκαν. Συγκεκριμένα, την τελευταία πενταετία οι πωλήσεις της υπερδιπλασιάστηκαν και από 14,13 εκατ. ευρώ το 2016 έφτασαν το 2021 τα 34,68 εκατ. ευρώ και το 2022 τα 40 εκατ. ευρώ περίπου. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας έφτασαν το 2022 τα 6,7 εκατ. ευρώ, τριπλάσια σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν, με την εταιρεία να κερδίζει σημαντικά μερίδια στις διαφορετικές αγορές προϊόντων που δραστηριοποιείται. Με τα κεφάλαια που εισέρρευσαν στην Eurolamp με την επένδυση του fund EOS Capital Partners αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που βρίσκεται υπό εξέλιξη με τη δημιουργία ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων/logistics center και παραγωγικών μονάδων για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, και θα διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων της εταιρείας μέσω της ενίσχυσης του τμήματος μάρκετινγκ καθώς και για την επένδυση σε νέες κατηγορίες προϊόντων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αγόρασε το 2021 αγροτεμάχια στον Δήμο Εχεδώρου με σκοπό την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Στόχος της επένδυσης του fund είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εταιρείας έτσι ώστε η Eurolamp να καταστεί ο σημαντικότερος ανεξάρτητος μη πολυεθνικός περιφερειακός παίκτης στη νοτιοανατολική Ευρώπη με ευρεία ποικιλία επώνυμων προϊόντων.

Οι άλλες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα το fund του πρώην τραπεζίτη είναι στην αλυσίδα αθλητικών ειδών Cosmos Sport, ένα πραγματικό success story, καθώς το 2021 το 80% της αλυσίδας εξαγοράστηκε από τον πολυεθνικό κολοσσό της αθλητικής ένδυσης-υπόδησης JD Sports με καθοριστικό τον ρόλο του Απ. Ταμβακάκη στη συγκεκριμένη συμφωνία, στην εταιρεία Agrifreda που δραστηριοποιείται στην παραγωγή κατεψυγμένων φρούτων-λαχανικών κ.α., στη γνωστή εταιρεία τροφίμων «Μινέρβα Ελαιουργική», στη Eurocatering, γνωστή κυρίως από τις έτοιμες σαλάτες «Φρεσκούλης». Το χαρτοφυλάκιο του fund περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις στην «Ελληνικοί Χυμοί» (από κοινού με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο), στη διεθνή μεταφορική εταιρεία Seagull, στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Obrela Security Industries και στην εταιρεία Αρχειοθήκη Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην ψηφιοποίηση – διαχείριση και φύλαξη ηλεκτρονικού και φυσικού αρχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT