Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων

1' 57" χρόνος ανάγνωσης

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη άρχισαν να κάνουν εκπτώσεις στα εισιτήριά τους, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής ταξιδίων δίνει τη θέση της στους παραδοσιακά πιο αργούς μήνες με πιο συγκρατημένες κρατήσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρεία χαμηλών ναύλων EasyJet ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προσφέρει έκπτωση 20% σε περισσότερες από 1,7 εκατ. θέσεις για πτήσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου. Η British Airways ξεκίνησε εκπτώσεις στο τέλος του καλοκαιριού την ίδια μέρα σε προορισμούς μικρών και μεγάλων αποστάσεων για πτήσεις και οργανωμένες διακοπές. Οι αερομεταφορείς στη Γηραιά Ηπειρο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το moneyreview.gr, γνώρισαν ένα ιδιαίτερα δραστήριο καλοκαίρι με υψηλή ζήτηση μετά την πανδημία, αν και το πόσο θα διαρκέσει η ευφορία αυτή φέτος είναι λιγότερο σαφές. Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλότερο κόστος ζωής, διότι τα στεγαστικά δάνεια, οι λογαριασμοί ενέργειας και τα καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης αυξάνονται συνεχώς.

Τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, σε συνδυασμό με την πιθανότητα διακοπής των ταξιδίων λόγω απεργιών και ζητημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας είναι επίσης παράγοντες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα αεροπορικά ταξίδια. Σε μια προσπάθεια, ωστόσο, να κερδίσουν ξανά τους ταξιδιώτες, οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τους ναύλους των εισιτηρίων, μια τακτική που η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει προς το τέλος του έτους για να γεμίσει θέσεις, μια και οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες. Ο επίσης ιρλανδικός αερομεταφορέας Aer Lingus ανακοίνωσε πωλήσεις φθηνότερων εισιτηρίων τον Σεπτέμβριο, ενώ η νορβηγική αεροπορική εταιρεία Norse Atlantic Airways προσέφερε πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο προς τις ΗΠΑ σε τιμή μόλις 240 στερλινών (302,99 δολαρίων).

Σε κάθε περίπτωση οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες καταγράφουν φέτος σημαντικά κέρδη, επειδή έλαβαν ώθηση από την έντονη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής μετά την πανδημία, αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022. Ο όμιλος International Airlines Group, ο οποίος περιλαμβάνει την Aer Lingus και την British Airways, αλλά και την Iberia, ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ, περίπου 1,4 δισ. δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Air France-KLM εμφάνισε έσοδα άνω των 8 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα σχεδόν κατά ένα δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Η Qatar Airways ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, στα οποία αποτυπώνεται η ισχυρή απόδοσή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στο Κατάρ στο τέλος του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT