Στα 544 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου Quest στο εξάμηνο

Στα 544 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου Quest στο εξάμηνο

Βελτίωση εμφάνισαν στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις και η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου Quest

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Βελτίωση εμφάνισαν στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις και η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου Quest, με τα καθαρά κέρδη να παραμένουν σχεδόν σταθερά σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Quest κατά το α΄ εξάμηνο του 2023 πέτυχε πωλήσεις 544 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA 39 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 27 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,6%, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) κατά 13%, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) μειώθηκαν κατά -1,1%, ενώ τα καθαρά κέρδη (ΕAΤ) παρέμειναν σχεδόν σταθερά (-0,2%).

Σημειώνεται ότι τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου 2022 περιείχαν έκτακτα κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ από την πώληση μειοψηφικών συμμετοχών και αντιστροφές παλαιών προβλέψεων 1,2 εκατ. ευρώ. Εξαιρώντας τα εν λόγω έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη και αντιστροφές προβλέψεων, τα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο 2023 είναι βελτιωμένα περισσότερο από 8% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η καθαρή δανειακή θέση (δάνεια – ταμειακά διαθέσιμα) του ομίλου διαμορφώθηκε σε 13,3 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών ταμειακών διαθεσίμων 28,7 εκατ. ευρώ στις 31.12.2022 και 16 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μεταβολή οφείλεται κυρίως στις αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, στη διανομή κερδών ύψους 21,3 εκατ. ευρώ και σε νέες επενδύσεις περίπου 10,5 εκατ. ευρώ, η μεγαλύτερη εκ των οποίων, 5 εκατ. ευρώ, αφορά την εξαγορά της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ.

Οσον αφορά τις προοπτικές του ομίλου στο σύνολο του έτους, η εμπορική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα εμφανίσει αύξηση των εσόδων σε σχέση με το 2022. Ειδικότερα, αναμένεται αύξηση των πωλήσεων μέσω της αύξησης μεριδίων αγοράς και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, όπως ο τομέας του κλιματισμού.

Στις υπηρεσίες πληροφορικής εκτιμάται ανάπτυξη των εσόδων και της κερδοφορίας σε σχέση με το 2022 (στους ίδιους περίπου ρυθμούς του α΄ εξαμήνου ή και ελαφρά υψηλότερη) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λόγω της έναρξης υλοποίησης των μεγάλων έργων του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και έργων στον τραπεζικό κλάδο στο εξωτερικό.

Στις ταχυδρομικές υπηρεσίες εκτιμάται συνέχιση της ανάπτυξης του α΄ εξαμήνου σε έσοδα και κερδοφορία σε σχέση με το 2022, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τέλος, στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αναμένεται βελτίωση της πορείας (σε σχέση με το α΄ εξάμηνο) και περίπου ίδια ή ελαφρά υψηλότερα μεγέθη σε σχέση με το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT