Σάλος με τις δηλώσεις Αυστραλού μεγιστάνα για αλαζονεία εργαζομένων

Σάλος με τις δηλώσεις Αυστραλού μεγιστάνα για αλαζονεία εργαζομένων

Υποστήριξε ότι πρέπει να αυξηθεί η ανεργία για να θυμηθούν ποια είναι η θέση τους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης

Ενας από τους πλουσιότερους άνδρες της Αυστραλίας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφότου εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι η ανεργία θα πρέπει να αυξηθεί για να θυμηθούν οι αλαζονικοί εργαζόμενοι ποια είναι η θέση τους.

«Πρέπει να δούμε πόνο στην οικονομία», είπε ο Tim Gurner, ο οποίος ξεκίνησε από ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και έγινε μεγιστάνας του real estate.

Ο επιχειρηματίας είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του και στο παρελθόν, όταν είχε πει πως εάν οι νέοι σταματούσαν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε τοστ με αβοκάντο, θα μπορούσαν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι.

Το βίντεο με τις νέες δηλώσεις του έχει γίνει viral στα social media, προσελκύοντας πάνω από 23 εκατ. προβολές και έντονη κριτική.

Το σχόλιο έγινε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου ακινήτων. Ο 41χρονος επιχειρηματίας είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τη στάση των εργαζομένων και την εργασιακή ηθική προς το χειρότερο. Μάλιστα έφερε τους οικοδόμους ως παράδειγμα.

«Υπήρξε μια συστηματική αλλαγή, όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι ο εργοδότης είναι εξαιρετικά τυχερός που τους έχει», είπε ο Gurner. «Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εργάζονται για τον εργοδότη και όχι το αντίστροφο».

Ο Gurner υποστήριξε ότι αυτή η αλλαγή στη στάση των εργαζομένων επηρεάζει την παραγωγικότητα στον τομέα των ακινήτων, κάτι που –σε συνδυασμό με τους αυστηρότερους κανονισμούς– επιδεινώνει τη στεγαστική κρίση στην Αυστραλία.

Ο επιχειρηματίας είπε ότι εάν το σημερινό ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας, που ανέρχεται στο 3,7%, αυξηθεί κατά 40%-50%, τότε θα μειωθεί η «αλαζονεία στην αγορά εργασίας». Σε μια τέτοια περίπτωση, πάνω από 200.000 άτομα θα έχαναν τη δουλειά τους.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις καλούν τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο, δίνοντας τέλος στην τηλεργασία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εντάσεις στις σχέσεις εργοδοτών – εργαζομένων.

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια του Gurner καταδικάστηκαν από Αυστραλούς βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα. Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Jerome Laxale είπε ότι ήταν «σχόλια που θα συνέδεε κανείς με τον «κακό» των κινουμένων σχεδίων», ενώ ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Keith Wolahan είπε ότι «δεν θα μπορούσε να έχει λιγότερη επαφή με την πραγματικότητα», όπως σημειώνει το BBC.

Επειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Gurner ανέβασε ένα post στο LinkedIn με το οποίο επιχείρησε να απολογηθεί. «Εκανα κάποια σχόλια για την ανεργία και την παραγωγικότητα στην Αυστραλία, για τα οποία μετανιώνω βαθιά και ήταν λανθασμένα», αναφέρει.

Ο Gurner είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Gurner Group, μιας εταιρείας που αποτιμάται στα 600 εκατ. δολάρια. Στο παρελθόν έχει πει πως πήρε δάνεια από τον παππού του και το πρώην αφεντικό του για να ξεκινήσει την επιχειρηματική δράση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT