Θετική για τα ελληνικά ομόλογα η Citigroup

Θετική για τα ελληνικά ομόλογα η Citigroup

Τη θετική στάση της για τα ελληνικά ομόλογα επιβεβαιώνει η Citigroup ενόψει και της σημερινής αξιολόγησης της Moody’s για την Ελλάδα

2' 41" χρόνος ανάγνωσης

Τη θετική στάση της για τα ελληνικά ομόλογα επιβεβαιώνει η Citigroup ενόψει και της σημερινής αξιολόγησης της Moody’s για την Ελλάδα. Οπως τονίζει, η εποικοδομητική στάση που τήρησε ο οίκος σε πρόσφατη έκθεσή του για την ελληνική οικονομία ανοίγει την πόρτα για πολλαπλές αναβαθμίσεις, ειδικά τη στιγμή που η Moody’s έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με άλλους οίκους, βαθμολογώντας τη χώρα τρεις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική. Επιπλέον, όπως προσθέτει, με τις S&P και Fitch να αξιολογούν την Ελλάδα στο δ′ τρίμηνο, αυτό αυξάνει την πιθανότητα η χώρα να λάβει επενδυτική βαθμίδα από δύο μεγάλους οίκους και έτσι τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στους βασικούς διεθνείς δείκτες. Η Citi διατηρεί την εκτίμησή της για περαιτέρω μείωση του spread μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας, το οποίο σήμερα είναι στις 40 μ.β.

Σε ΔΕΗ – Archirodon έργο στη Βόρεια Μακεδονία

Απόφαση για την κατακύρωση στην κοινοπραξία των ΔΕΗ – Archirodon του διαγωνισμού για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού Cebren, ισχύος 333 MW, καθώς και την εκμετάλλευση του εν λειτουργία υδροηλεκτρικού σταθμού Tikves, ισχύος 116 MW, στον ποταμό Κρνα, φέρεται να πήρε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας. Η απόφαση, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα δρομολογήσει και την ανάληψη του έργου από πλευράς της κοινοπραξίας, που ήταν και ο μοναδικός διεκδικητής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ουσιώδη ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν για να προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης των 1,2 δισ. ευρώ. 

Διαγωνισμός για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία του 2019

Μπορεί το ζητούμενο στην κακοκαιρία «Daniel» να είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, όμως αυτός ο στόχος φαίνεται να μην έχει επιτευχθεί με τη θεομηνία «Γηρυόνης», που είχε πλήξει την Κατερίνη τον Νοέμβριο του 2019. Ωστόσο, μόλις χθες προκηρύχθηκε διαγωνισμός, ύψους 250.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών στις οδικές υποδομές της δημοτικής ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης.  

Και επίσημα προτιμητέος επενδυτής η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Προτιμητέος επενδυτής για την Αττική Οδό και με τη «βούλα» είναι πλέον η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του την ανακήρυξε και επισήμως. Τον τίτλο του προτιμητέου επενδυτή για την ανάθεση «σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού» για χρονικό διάστημα 25 ετών τον κέρδισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με οικονομική προσφορά 3.270.000.000 ευρώ. Στην ίδια συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε και επιλαχόντα προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία της Vinci με τη Mytilineos και τη Mobility Partner, της οποίας η οικονομική προσφορά ανέρχεται στα 3.106.000.000 ευρώ.

Η McKinsey σύμβουλος της Attica Group 

Στη McKinsey θα αναθέσει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Attica Group να την συμβουλέψει και να επικεντρωθεί σε προτάσεις με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σχετικά με την βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών της. Η διεθνής εταιρεία McKinsey, ουσιαστικά αποκτά τώρα ρόλο συμβούλου του ομίλου γαι τα θέματα αυτά. Ο ρόλος ελέγχου των διαδικασιών ασφάλειας αφορά βεβαίως τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και όχι την McKinsey. Εν τω μεταξύ, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ακτοπλοϊκού ομίλου αποφάσισε να εισηγηθεί, στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του, που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου, να μη συζητηθούν και να μη ληφθούν αποφάσεις περί νέας πολιτικής αποδοχών, ούτε περί της θέσπισης προγράμματος διάθεσης μετοχών σε στελέχη της εταιρείας με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών (stock options).   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT