Παροχή εκπτώσεων στους πληγέντες στη Θεσσαλία

Παροχή εκπτώσεων στους πληγέντες στη Θεσσαλία

2' 53" χρόνος ανάγνωσης

Ολες ανεξαιρέτως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανταποκρίθηκαν στη σύσταση για παροχή εκπτώσεων τουλάχιστον 20% στους πληγέντες στη Θεσσαλία. Μάλιστα, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση παρά το γεγονός ότι αρκετές από αυτές υπέστησαν ζημιές σε καταστήματά τους, τα οποία παρέμειναν για αρκετές ημέρες κλειστά. Μεταξύ αυτών είναι η «Σκλαβενίτης», η «ΑΒ Βασιλόπουλος», η Lidl, η My Market και η «Μασούτης». Πλέον δε αρχίζουν και προστίθενται στις εμπορικές επιχειρήσεις που παρέχουν βοήθεια και αλυσίδες οικιακών συσκευών, αλλά και σχολικών ειδών. 

Ανοιξε η εθνική οδός για ελαφρά οχήματα

Ανοιξε τελικά χθες το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο για τα ελαφρά οχήματα και από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη χθες, σε συνεννόηση με την αστυνομία και αφού ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του οδοστρώματος και οι πρώτοι έλεγχοι σε αυτό, από τους οποίους δεν προέκυψε κάποια ζημιά στον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η οποία έχει την ευθύνη διαχείρισης του συγκεκριμένου τμήματος, η απόφαση αφορά μόνο τα ελαφρά οχήματα, καθώς δεν έχει έως τώρα αποκαλυφθεί πλήρως από τα νερά το επίχωμα πάνω στο οποίο βρίσκεται το επίμαχο τμήμα (ανάμεσα στους κόμβους Συκουρίου και Γυρτώνης). «Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων. Για τα βαρέα οχήματα θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση σε μεταγενέστερο χρόνο με βάση την εξέλιξη του φαινομένου», αναφέρει η εταιρεία.

Τριπλασιασμός μεγεθών για την Kaizen το α΄ εξάμηνο

Τα τριπλάσια μεγέθη, ετησίως, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του 2023 η Kaizen (Betano), που δραστηριοποιείται στα online τυχερά παιχνίδια. Η εταιρεία, της οποίας το 36,75% ελέγχει η Allwyn Entertainment, σχεδόν υπερτριπλασίασε το πρώτο εξάμηνο τον τζίρο, σε 675,6 εκατ. ευρώ. Εκτοξεύθηκαν και τα κέρδη της εταιρείας, των οποίων το ύψος ανήλθε σε 117,2 εκατ. ευρώ από 6,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι τα μεγέθη δεν αφορούν τη δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο (Stoiximan).

Σε υψηλό 12 ετών η τιμή του ουρανίου

Στα ύψη εκτινάσσεται η τιμή του ουρανίου, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ 12ετίας, δηλώνοντας εμφατικά την ανανέωση του ενδιαφέροντος σε παγκόσμια κλίμακα για την πυρηνική ενέργεια, εν όψει της πτώσης της θερμοκρασίας και του αγώνα δρόμου των ομίλων κοινής ωφελείας για την εξασφάλιση καυσίμων. Τον τελευταίο μήνα έχει φθάσει στα 65,50 δολάρια η ουγγιά, ήτοι σημειώνει άνοδο 12%, υπερβαίνοντας το περυσινό ρεκόρ. Η ενισχυμένη ζήτηση από την Ουάσιγκτον έως το Παρίσι και τη Σεούλ, όπως αναφέρουν οι FT, αφορά το αίτημα των κυβερνήσεων για ενεργειακή αυτάρκεια και αυτονομία με την παράταση ζωής του υπάρχοντος δικτύου πυρηνικών αντιδραστήρων.

Πυρά από Πορτογαλία, Ιταλία προς την ΕΚΤ

Ισχυρές αντιδράσεις σημειώθηκαν από την Ιταλία και την Πορτογαλία μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Η ΕΚΤ, η οποία δεν ενδιαφέρεται για τις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών και των επιχειρήσεων, αυξάνει το κόστος του χρήματος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρει το Bloomberg. «Η Λαγκάρντ ζει στον Αρη», όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Rete 4. Στην ίδια γραμμή ήταν και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Αντόλφο Ούρσο, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του ότι η νέα κίνηση της ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη. «Αυτή η απόφαση της ΕΚΤ θέτει πολύ σημαντικές προκλήσεις για την οικονομική ανάπτυξη το επόμενο έτος και ως αποτέλεσμα αναμένεται επιβράδυνση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Μεντίνα. «Εχω πει πολλές φορές ότι θεωρούσα πως μια αύξηση των επιτοκίων αυτή τη στιγμή θα ήταν μεγαλύτερος κίνδυνος για την πρόοδο της οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT