Εθνική Τράπεζα: Ψηφιακά το 97% των συναλλαγών

Εθνική Τράπεζα: Ψηφιακά το 97% των συναλλαγών

Σημαντικά κεφάλαια στην αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων της έχει επενδύσει η Εθνική Τράπεζα, αναζητώντας ευκαιρίες για νέες επενδύσεις σε ανερχόμενες καινοτόμους εταιρείες

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντικά κεφάλαια στην αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων της έχει επενδύσει η Εθνική Τράπεζα, αναζητώντας ευκαιρίες για νέες επενδύσεις σε ανερχόμενες καινοτόμους εταιρείες. Αυτό επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Παύλος Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Endeavor Greece και φιλοξένησε η τράπεζα στο Μέγαρο Μελά. Σχολιάζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, τόνισε ότι η Εθνική έχει κάνει άλματα με το 97% των συναλλαγών να διενεργείται μέσω ψηφιακών καναλιών και σημείωσε ότι η τράπεζα προχωράει πλέον στον κόσμο του embedded banking, όπου τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες ακολουθούν τον πελάτη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για συνεργασίες όπως αυτή με την Epsilon Net. Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό τεχνολογικό κόμβο και υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν θεαματικά εάν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα συνδέονταν πιο στενά με την αγορά εργασίας.

Εξάμηνη παράταση συμβάσεων στις δασικές υπηρεσίες

Κατά έξι μήνες επεκτείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Πρόκειται για πρόγραμμα που κατά κύριο λόγο αφορά δασολόγους και δασοπόνους, καθώς και άλλες κρίσιμες ειδικότητες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, αλλά και διοικητικούς όλων των βαθμίδων που κρίθηκε πως επικουρούν, καθοριστικά, το σύνολο του έργου των υποστελεχωμένων δασικών υπηρεσιών, ιδίως τη δεδομένη χρονική συγκυρία, μετά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Σε διαβούλευση το έργο για το GPS στα φορτηγά

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το έργο για την υλοποίηση του συστήματος παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων. To έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ. Μέσω του συστήματος αυτού, οι Αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν τα φορτηγά σε 34 σημεία της χώρας, 132 διόδια, αλλά και στους αυτοκινητοδρόμους. Στόχος είναι ο περιορισμός του λαθρεμπορίου και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Η UBS χαμηλώνει τον πήχυ της ανάπτυξης

Σε σημαντική υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα προχώρησε η UBS, λόγω του αντικτύπου των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών. Σε γενικές γραμμές, αν και αναμένει ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει ανθεκτική το γ΄ τρίμηνο, υπάρχει ορατή επιδείνωση των τάσεων για το δ΄ τρίμηνο, όπως υπολογίζει. Ετσι, πλέον τοποθετεί την ανάπτυξη φέτος στο 3% από 4,1% που προέβλεπε πριν, και για το 2024 στο 3% επίσης, από 3,2%. Οπως εξηγεί, ενώ οι πυρκαγιές του καλοκαιριού είχαν πιθανώς περιορισμένες σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη (ο τουρισμός παρέμεινε ισχυρός), υπάρχει σαφής ανησυχία για τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα «Daniel» στη Θεσσαλία.

Κόντρα για τις τιμές του γάλακτος

Οι υπουργοί μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κόντρες τους με την Επιτροπή Ανταγωνισμού παραμένουν. Χθες, λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη, επιχείρησε να υποβαθμίσει την πρόσφατη έρευνα της Επ. Αντ., που έδειξε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των ακριβότερων χωρών σε ό,τι αφορά τις τιμές του γάλακτος. Κατ’ αρχάς, ο κ. Σκρέκας φαίνεται ότι μπέρδεψε τις υποσημειώσεις στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο υποστηρίζοντας ότι η έρευνα έχει γίνει από ανεξάρτητο ερευνητή και εκφράζει προσωπικές απόψεις. Μόνο που η έρευνα, όπως αναφέρεται στη σωστή υποσημείωση, έχει διενεργηθεί από το Τμήμα Χαρτογράφησης και Ερευνών της Επ. Αντ. Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός είπε ότι έχουν ερευνηθεί μόνο δέκα χώρες όπου φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη, για να προσθέσει ότι η Ελλάδα είναι η δέκατη ακριβότερη μεταξύ των «27» της Ε.Ε. Τώρα αυτό ελπίζουμε να μην το είπε για καλό… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT