Χατζηδάκης: Διαπραγματευόμαστε επέκταση του «Ηρακλή»

Χατζηδάκης: Διαπραγματευόμαστε επέκταση του «Ηρακλή»

Την έγκριση της ΕΕ αναμένει η ελληνική κυβέρνηση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Την έγκριση της ΕΕ, με την οποία διαπραγματεύεται την επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής», αναμένει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα τιτλοποιήσεων «Ηρακλής», που «ανακουφίζει» τους τραπεζικούς ισολογισμούς, πως τα «κόκκινα δάνεια», που ήταν σε ένα ποσοστό 40%, έχουν πέσει στο 10%, προσθέτοντας πως «το φθινόπωρο θα είναι ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα».

Ως προς την εξαγγελία της δέσμης δέκα μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε μεταξύ άλλων πως «οι ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα έχουν διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Με τις προσπάθειες που έγιναν έχει μειωθεί στο μισό το λεγόμενο κενό του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (…) Δεν θα ισχυριστούμε ποτέ ότι θα εξαφανιστεί η φοροδιαφυγή αλλά θα μειωθεί».

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα της χώρας να διατηρήσει ζωηρούς ρυθμούς ανάκαμψης, εν μέσω πληθωρισμού, ύφεσης και δημοσιονομικής στενότητας στην Ευρώπη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «είμαστε σε διαφορετικό κύκλο από τους υπόλοιπους, διότι είχε προηγηθεί η δεκαετής οικονομική κρίση και τώρα η οικονομία επιστρέφει».

Πρόσθεσε δε πως η οικονομία επιστρέφει διότι «έχει γίνει και δουλειά για να επιστρέψει στο επίπεδο της μείωσης της φορολογίας, στο επίπεδο της διευκόλυνσης αδειοδότησης των επιχειρήσεων, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών».

«Ολα αυτά αποδίδουν και εμείς βλέπουμε αυτή την ώρα τις προβλέψεις όλων των διεθνών οργανισμών, όχι μόνο εδώ, ας πούμε της Τράπεζας της Ελλάδος, όλων των διεθνών οργανισμών που είναι πολύ θετικές για την Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Δουλειά δική μας είναι να ακολουθήσουμε μια οικονομική πολιτική, σοβαροί, υπεύθυνοι, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού, έτσι ώστε να υπάρχει μέρισμα ανάπτυξης για τους Ελληνες πολίτες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT