Το 4,2% της Trade Estates αποκτά η Latsco Family Office

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 8 εκατ. ευρώ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Σε στρατηγική επένδυση στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή προχώρησε η Latsco Family Office, το επενδυτικό «όχημα» της οικογένειας Λάτση, καθώς συμφώνησε να αποκτήσει συμμετοχή 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ακινήτων.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 8 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Latsco Hellenic Holdings Sarl, η οποία θα αποκτήσει το σχετικό ποσοστό από την Trade Logistics ΑΒΕΕ, θυγατρική του ομίλου Φουρλή. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος Φουρλή θα ελέγχει το 83,9% της Trade Estates, ο όμιλος Βασιλάκη το 11,9% (μέσω της Autohellas), ενώ ο όμιλος Λάτση θα ελέγχει το υπόλοιπο 4,2%.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Βασίλειος Φουρλής, εκτελεστικός πρόεδρος της Fourlis A.E. Συμμετοχών, τόνισε ότι «η συμμετοχή αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, ιδιαίτερα, τόσο λόγω της εκτενούς εμπειρίας του Latsco Family Office στην αγορά ακινήτων στη χώρα μας και διεθνώς, όσο και ενόψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της Trade Estates ΑΕΕΑΠ και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών». Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή πρόκειται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου. Η διοίκηση της Trade Estates έχει εκπονήσει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, καθώς τα εν εξελίξει έργα (σε διάφορα στάδια σχεδιασμού) ανάπτυξης εμπορικών πάρκων και υποδομών logistics θα αυξήσουν τη συνολική αξία του ενεργητικού της εταιρείας σε τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Trade Estates, Δημήτρη Παπούλη, «σε βάθος τετραετίας, διαθέτουμε εξασφαλισμένες αναπτύξεις που θα αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων σε 500 εκατ. ευρώ έως το 2027, ενώ παράλληλα αξιολογούμε νέα έργα, που έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την αξία στο επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ».

Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας ακινήτων (ακίνητα, ρευστά διαθέσιμα και συμμετοχές) ανέρχεται σε 382,3 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 14,5% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Από το ποσό αυτό, 330 εκατ. ευρώ αφορούν τη μεικτή αξία των επενδύσεων σε ακίνητα, τα οποία διαθέτουν συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 291.557 τ.μ. Το μέγεθος αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά, εφόσον η διοίκηση του ομίλου ολοκληρώσει με επιτυχία τις συζητήσεις που διεξάγει με τη REDS, του ομίλου Ελλάκτωρ, αναφορικά με την εξαγορά του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων. Πρόκειται για ένα ακίνητο εκμισθώσιμης επιφάνειας 53.000 τ.μ. και εκτιμώμενης αξίας 130 εκατ. ευρώ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Trade Estates πέτυχε αύξηση κατά 24,6% των εσόδων από μισθώματα, σε 10,8 εκατ. ευρώ, από 8,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 13,4 εκατ. ευρώ, από 13,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT