Η Softone επενδύει στην Global Sustain

Στρατηγικό επενδυτή στην Global Sustain, εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων στο πεδίο των κριτηρίων του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), αποτελεί ο όμιλος Softone

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Στρατηγικό επενδυτή στην Global Sustain, εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων στο πεδίο των κριτηρίων του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), αποτελεί ο όμιλος Softone. Μέσω της κίνησης αυτής ο όμιλος αποκτά σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Global Sustain. Τα δύο σχήματα θα δημιουργήσουν από κοινού μια νέα εταιρεία που θα εστιάσει στη δημιουργία πλατφορμών ESG με στόχο την αυτοματοποίηση στη συλλογή, αξιολόγηση και διαχείριση δεδομένων που αφορούν πρακτικές ESG. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία Πληροφορικής, η σύμπραξη των δύο εταιρειών δρομολογεί την ανάπτυξη καινοτόμων πλατφορμών που βασίζονται στο ψηφιακό νέφος (cloud) και θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις ESG κάθε επιχείρησης, όπως αυτές απορρέουν αντίστοιχα από εγχώρια και διεθνή πρότυπα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μακροπρόθεσμα βιώσιμης ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση.

«Διαβλέποντας την αυξανόμενη σημασία του ESG και συνδυάζοντας τη βαθιά γνώση αντικειμένου της Global Sustain με τις καινοτόμες cloud τεχνολογίες της Softone, οραματιζόμαστε λύσεις που θα κάνουν εφικτή τη συλλογή, αξιολόγηση και διαχείριση δεδομένων που αφορούν πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης για το σύνολο των επιχειρήσεων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Softone, Πάνος Μαρτίνης.

«Διαμορφώνοντας από κοινού μια αναβαθμισμένη σειρά υπηρεσιών και καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, θα υποστηρίξουμε κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο της αλλά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις συμμόρφωσης που βασίζονται σε κανονιστικές διατάξεις που σχεδιάζονται για το μέλλον», σημείωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Global Sustain, Μιχάλης Σπανός. Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η Softone ενίσχυσε κατά 40,8%, σε 11 εκατ. ευρώ, τον κύκλο εργασιών και κατά 42,6%, σε 4,6 εκατ. ευρώ, τη λειτουργική κερδοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT