Εκκληση για μέτωπο κατά της ακρίβειας

Εκκληση για μέτωπο κατά της ακρίβειας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Εκκληση για κοινό μέτωπο κατά της ακρίβειας απηύθυνε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, δίνοντας ταυτόχρονα διαβεβαιώσεις για τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού και διαφάνειας, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιρρήσεις των προμηθευτών και των λιανεμπόρων. «Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η στήριξη των πολιτών απέναντι στη δυσβάσταχτη ακρίβεια. Είναι αναγκαίο να το αντιληφθούν και οι εταιρείες πώλησης προϊόντων απαραίτητων για τη διαβίωση του νοικοκυριού και, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης, να σταθούν δίπλα στην ελληνική οικογένεια. Και, βέβαια, δεν είναι μόνο θέμα ηθικής και αλληλεγγύης, αλλά και επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Αυτόν τον κάβο πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί. Από την πλευρά της πολιτείας, εγγυόμαστε ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με κανόνες που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν τη διαφάνεια και διασφαλίζουν προσιτές τιμές προϊόντων για τους καταναλωτές», δήλωσε χθες ο κ. Κώστας Σκρέκας.

Τέλος η απεργία στη Chevron, υποχωρούν οι τιμές αερίου

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές αερίου καθώς ο ενεργειακός κολοσσός Chevron και τα εργατικά συνδικάτα στην Αυστραλία συμφώνησαν να τερματίσουν τις απεργίες που προκάλεσαν αναστάτωση στην αγορά επί έναν και πλέον μήνα. Οι εργαζόμενοι της Chevron στις εγκαταστάσεις LNG αποδέχθηκαν διακανονισμό σχετικά με τις αμοιβές και τους όρους που πρότεινε η ρυθμιστική αρχή εργασίας και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις. Η Αυστραλία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς LNG στον κόσμο, μαζί με το Κατάρ και τις ΗΠΑ, και οι προμήθειές της έχουν συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων τιμών ενέργειας.

Νέος χώρος πολιτισμού επί της οδού Πειραιώς

Στο Δημόσιο περιέρχεται η κυριότητα του πρώην εργοστασίου επίπλων Τσαούσογλου επί των οδών Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη Αττικής. Το υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να αγοράσει, έναντι 12,6 εκατ. ευρώ, το ακίνητο που ανήκει στην Εθνική Κτηματική Εκμετάλλευση (ελέγχεται από την Εθνική Τράπεζα). Στόχος είναι η μετατροπή του ακινήτου, επιφανείας 30 στρεμμάτων, σε χώρο πολιτισμού, με τη δαπάνη αγοράς να χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ελλείψεις σε τεχνικό και εργατικό προσωπικό

Απογοητευτικές χαρακτήρισε τις μέχρι στιγμής προσπάθειες για την «εισαγωγή» εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών σε έργα στην Ελλάδα ο κ. Χρ. Παναγιωτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ. Μιλώντας σε πρόσφατο συνέδριο για τις υποδομές, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία έχει επιχειρήσει να φέρει κάποιους ανθρώπους σε συνεργασία με τον ινδικό όμιλο GMR, με τον οποίο συνεργάζεται για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης. Ωστόσο, όπως τόνισε, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. «Καλύτερα να αξιοποιήσουμε τους νέους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων άμεσα, παρά να επιχειρήσουμε την εισαγωγή ανθρώπων από τρίτες χώρες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τρίτη πληρωμή σε τραπεζοϋπαλλήλους

Και νέα, τρίτη, πληρωμή στη σειρά προγραμματίζει για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο ΕΦΚΑ σε 18.126 τραπεζοϋπαλλήλους, στο πλαίσιο των επιστροφών αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών του κλάδου ασθένειας του ΤΑΥΤΕΚΩ. Οι πληρωμές αφορούν επιστροφή εισφορών που καταβλήθηκαν το 2018. Η νέα καταβολή, ύψους 2 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 16/08/2023, εφόσον βέβαια δεν έχουν από οποιαδήποτε αιτία οφειλή προς τον ΕΦΚΑ βεβαιωμένη στο ΚΕΑΟ. Συγκεκριμένα, αφορά την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ έτους 2018 στους εργαζομένους των Eurobank Ergasias, Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Παγκρήτιας Τράπεζας, Τράπεζας Αττικής, Πειραιώς Financial Holdings και των Συνεταιριστικών Τραπεζών Χανίων, Καρδίτσας και Ηπείρου. Μάλιστα, οι πληρωμές θα συνεχιστούν έως ότου επιστραφούν όλα τα ποσά, ενώ ανοικτή παραμένει και η πλατφόρμα για υποβολή νέων αιτήσεων.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT