Την ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης ανέδειξε ο ΣΕΒ στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευθύμιο O. Βιδάλη, Γιάννη Γιώτη, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Μάρκο Βερέμη, Ευτύχιο Βασιλάκη, Βασίλη Ψάλτη και τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Γιώργο Ξηρογιάννη παρουσίασε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και ο επικεφαλής του οικονομικού του γραφείου Αλέξης Πατέλης, «7 συν 1 τομές» που όπως τόνισε, «ανεβάζουν την Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη και θωρακίζουν περαιτέρω την κοινωνική ευημερία σε ένα περιβάλλον συνεχών ανατροπών».
Επιχειρηματική μεγέθυνση, εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας, επενδύσεις εγχώριας προστιθέμενης αξίας, διεθνής ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση, άλμα μπροστά στην ανάπτυξη ταλέντου, ταχύτερη βιομηχανική ανάπτυξη, καλύτερη λειτουργία του κράτους με δομική πάταξη της γραφειοκρατίας, είναι οι προτεινόμενες τομές, οι οποίες θα βρεθούν και στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΕΒ, στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης της γενικής συνέλευσης του συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε στη συνάντηση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή δικαιοσύνης, τους αυστηρούς ελέγχους σε κάθε εστία ανομίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των εισοδημάτων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του ΣΕΒ συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει οργανωμένα στην αποκατάσταση των πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μέλη του συνδέσμου μπορούν αφενός να αναλάβουν την επισκευή, ανακατασκευή αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές, και αφετέρου να συμβάλουν στο ταμείο της κρατικής αρωγής μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση κατεστραμμένων σπιτιών.
Με αφορμή τις πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, ο ΣΕΒ παρουσίασε τη συμβολή των μελών του στον εθνικό σκοπό αποκατάστασης της Θεσσαλίας. Σημείωσε όμως ότι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά να αφορά τον σχεδιασμό υποδομών, την προστασία βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές στις δομές της δημόσιας διοίκησης.