Epsilon Net: Τζίρος 41,6 εκατ. στο εξάμηνο

Τα stock options θα επιβαρύνουν τα μεγέθη της εταιρείας φέτος και το 2024 κατά 2,8 εκατ. ευρώ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Με το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ, λόγω της αποτίμησης της εύλογης αξίας των δικαιωμάτων προαίρεσης, αναδρομικά, θα επιβαρυνθούν τα μεγέθη της Epsilon Net σε επίπεδο ομίλου για το δεύτερο και πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς και του 2024 αντίστοιχα.

Η εισηγμένη, ύστερα από επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προχώρησε σε αναπροσαρμογή με βάση τις οδηγίες του λογιστικού προτύπου IFRS 2 για το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών (stock option), υπολογίζοντας αναδρομικά την αποτίμηση της εύλογης αξίας των δικαιωμάτων προαίρεσης. Ως αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε χθες, τα κέρδη προ φόρων του πρώτου εξαμήνου 2023 ενισχύθηκαν κατά 141,42%, σε 11,1 εκατ. ευρώ βάσει της αποτίμησης της εύλογης αξίας. Εάν η Epsilon Net δεν είχε προχωρήσει στην αναδρομική αποτίμηση, θα είχε εμφανίσει προ φόρων κερδοφορία 12,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα είχε ενισχυθεί κατά 45,1%, αντί 141,42%. Κι αυτό επειδή η κερδοφορία του πρώτου εξαμήνου 2022 θα ήταν σχεδόν διπλάσια και θα ανερχόταν σε περίπου 8,6 εκατ. ευρώ. Κατά το πρώτο εξάμηνο η Epsilon Net εμφάνισε σε ετήσια βάση υπερδιπλάσια κέρδη ύψους 8,8 εκατ. ευρώ και ενισχυμένο κατά 35,5% τζίρο, σε 41,6 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (Ebitda) ανήλθαν σε 14,1 εκατ. ευρώ (+31,86%), με την αναδρομική αποτίμηση των δικαιωμάτων προαίρεσης να μην επηρεάζει τα ίδια κεφάλαια, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα και τις ταμειακές ροές.

Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της εισηγμένης εξακολουθεί να υφίσταται τις επιπτώσεις της εφαρμογής της λογιστικής αποτύπωσης, της οποίας η τιμή διαμορφώθηκε χθες σε 9,22 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα κατά 20,5% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου (οπότε δεν είχε γίνει γνωστό το ζήτημα με τα stock options).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT