Βοήθεια άνω των 50 εκατ. στη Θεσσαλία από ΣΕΒ

Βοήθεια άνω των 50 εκατ. στη Θεσσαλία από ΣΕΒ

Απευθείας βοήθεια, που υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ, προσφέρουν τα μέλη του ΣΕΒ στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Απευθείας βοήθεια, που υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ, προσφέρουν τα μέλη του ΣΕΒ στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία. Τη μεγαλύτερη συνεισφορά είχε ο κλάδος της ενέργειας, με τις εταιρείες HELLENiQ ENERGY, Μotor Oil και Mytilineos να διαθέτουν συνολικά τα 30 από τα 50 εκατ. (10 εκατ. εκάστη). Παράλληλα, τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας από την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την πολιτεία. Η Motor Oil ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος άνω των 7 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Motor Oil καλύπτει την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε δημόσια σχολεία στα οποία φοιτούν περισσότεροι από 90.000 μαθητές και σε πέντε νοσοκομεία της περιοχής.

Προσφορά Τέλη Μυστακίδη για τους πλημμυροπαθείς

Στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, ο Ελληνας κροίσος Τέλης Μυστακίδης κατέθεσε το ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για την άμεση ανακούφιση και υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η προσφορά οικονομικά ισχυρών ανθρώπων της χώρας, όπως ο Τέλης Μυστακίδης, αποτελεί σημαντική βοήθεια προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας, προκειμένου να «αναστήσουν» τον τόπο τους και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι το ΙΒΑΝ του λογαριασμού κρατικής αρωγής, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη δωρεά τους, είναι το: GR9501000230000002341227461.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η αεροπορική κίνηση

Στην κλειστή ομάδα των δέκα ευρωπαϊκών χωρών με την υψηλότερη αεροπορική κίνηση εντάχθηκε η Ελλάδα κατά την εβδομάδα 18 έως 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol. Ειδικότερα, η Ελλάδα με βάση τον αριθμό των πτήσεων εντάχθηκε στην έβδομη θέση με 2.104 πτήσεις ανά ημέρα, με τις τρεις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνουν η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Ο Μασκ στην Αθήνα

Μπορεί ο Ελον Μασκ να συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν προ ημερών στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτές τις ημέρες ένας άλλος Μασκ, ο Κίμπαλ, αδελφός του ιδρυτή της Tesla, βρίσκεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και συζήτησαν για κάποια πολιτιστικά πρότζεκτ. Ο Κίμπαλ Μασκ μπορεί να είναι πιο διακριτικός από τον διάσημο αδελφό του, αλλά είναι και ο ίδιος μεγαλομέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla και της SpaceX. Εξάλλου, μαζί ίδρυσαν τη Zip2, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στην Compaq, ενώ χρηματοδότησε την X.com, την εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών που ίδρυσε ο Ελον Μασκ και εξαγόρασε αργότερα η PayPal.

Στο 3,9% η απόδοση για τα εξάμηνα έντοκα

Στα πολύ ελκυστικά επίπεδα του 3,9% διαμορφώθηκε η απόδοση στα εξάμηνα έντοκα, έναντι 3,83% που ήταν η απόδοση σε αντίστοιχη δημοπρασία τον Αύγουστο και 1,5% που είναι η απόδοση που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις για ένα έτος. Οι συνολικές προσφορές ήταν 1,287 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 2,06 φορές το ζητούμενο ποσό των 625 εκατ. ευρώ, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 812,5 εκατ. ευρώ, καθώς έγιναν δεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους επίσης 187,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη, έως σήμερα Πέμπτη μπορούν και όσοι ιδιώτες επιθυμούν να προμηθευτούν τα εν λόγω έντοκα μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό τις 15.000 ευρώ. Η πλήρης εικόνα για το μέγεθος της ζήτησης από πλευράς μικροεπενδυτών θα δοθεί την Παρασκευή, η οποία έχει οριστεί ως ημερομηνία διακανονισμού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT