Χατζηδάκης: Καμία σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών

Χατζηδάκης: Καμία σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών

«Μελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ενδεχόμενης αύξησης των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των συντελεστών. Βασική μας επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε επόμενο στάδιο η μείωση των συντελεστών».

Οπως ανέφερε: «Μελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Αυτό θα συμβεί, όπως σημείωσε, μέσα από τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις.

Πρόσθεσε δε ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση με τις 10 παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.).

Ολα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, καφέ κ.α. ο υπουργός τόνισε ότι είναι ένα θέμα του προϋπολογισμού του 2024 και τόνισε ότι «θα σταθμίσουμε τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Σε ό,τι αφορά το προσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα σημείωσε ότι θα καταγράφεται η πρόοδος της οικονομίας, όσο και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συνεχίζεται το μέτρο του Market Pass, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται και απαντάει με άλλους τρόπους, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι 3ετίες στον ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα αυτών και τα αυξημένα επιδόματα για κάποιες άλλες κατηγορίες επιδομάτων».

«Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από τον προϋπολογισμό και δεν χαρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν», ανέφερε καταληκτικά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT