Eurobank: Εγκρίθηκε η 5η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Eurobank: Εγκρίθηκε η 5η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Την έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της 5ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) έλαβε η Eurobank, έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους, βάσει της επιχειρησιακής συμφωνίας που έχει υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Την έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της 5ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) έλαβε η Eurobank, έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους, βάσει της επιχειρησιακής συμφωνίας που έχει υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, με την 5η δόση σε διάστημα 15 μηνών, η Eurobank έχει αναλάβει τη διαχείριση συνολικού ποσού άνω του 1 δισ. ευρώ μέσω του ΤΑΑ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων, ανταποκρινόμενη με συνέπεια στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως ενδιάμεσος χρηματοπιστωτικός οργανισμός για την υλοποίηση του δανειακού σκέλους του ΤΑΑ. Η Eurobank συμμετέχει ήδη στη χρηματοδότηση 55 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 3,4 δισ. ευρώ, στη χώρα, αξιοποιώντας πόρους 925 εκατ. ευρώ μέσω του ΤΑΑ και 687,4 εκατ. ευρώ μέσω δανείων που χορήγησε παράλληλα με αυτά τα επενδυτικά σχέδια, συμβάλλοντας στην εδραίωση της βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και στη στήριξη της απασχόλησης στη χώρα.

Το συγκρότημα Karela μίσθωσε η Mytilineos 

Νέο «ένοικο» αποκτά το πρώτο πράσινο συγκρότημα γραφείων της χώρας, το Karela Business Park, καθώς η ιδιοκτήτρια Prodea ήρθε σε συμφωνία για την πλήρη εκμίσθωσή του στον όμιλο Mytilineos. Στο συγκρότημα των έξι κτιρίων, συνολικής επιφανείας ανωδομής 29.000 τ.μ. και 1.100 θέσεων στάθμευσης, θα μετακομίσει μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου Mytilineos. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 15ετής, με ελάχιστη τα 12 έτη. Το συγκρότημα μισθωνόταν από τον όμιλο Cosmote, που αποχώρησε πριν από τρεις μήνες, προκειμένου να στεγαστεί στο Μέγαρο του ΟΤΕ.

Με αμοιβή η συμμετοχή καλλιτεχνών σε πρόβες

Χρόνος εργασίας με αμοιβή θεωρείται η συμμετοχή των καλλιτεχνών στις πρόβες, πριν από την έναρξη των παραστάσεων, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, και σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα. Ενόψει της έναρξης της καλλιτεχνικής περιόδου, η Επιθεώρηση Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι πριν από την έναρξη της προετοιμασίας πρέπει να υπογράφονται συμβάσεις, που θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον τόπο όπου θα πραγματοποιούνται πρόβες, τον ελάχιστο αριθμό τους και, βέβαια, την αμοιβή.

Διεκδικούν αποζημιώσεις από την Αττική Οδό

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν περί τις 60 υποθέσεις καταναλωτών που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό στις 24 Ιανουαρίου 2022 και δεν αποζημιώθηκαν από την εταιρεία. Πρόκειται για καταναλωτές που απευθύνθηκαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή ζητώντας τη διαμεσολάβησή του, αλλά δεν έλαβαν αποζημίωση από την παραχωρησιούχο εταιρεία και θεωρούνται μη επιλυθείσες. Οι εν λόγω υποθέσεις θα εκδικασθούν από τα ειρηνοδικεία και, όπως πληροφορείται η στήλη, οι προσφεύγοντες κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιωθούν διότι διαθέτουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Συνολικά, ο ΣτΚ έλαβε 134 αναφορές για μη αποζημίωση καταναλωτών από την Αττική Οδό. Σε 30 περιπτώσεις δόθηκε η αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ενώ 36 αναφορές λύθηκαν υπέρ της εταιρείας.

Προτείνουν επιδότηση κατευθείαν στην αντλία

Επιδότηση κατευθείαν στην αντλία με τη διάθεση του συνολικού ποσού των 237 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα δοθεί για επίδομα θέρμανσης, προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Η αναλογική επιδότηση στην αντλία αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 24 λεπτά ανά λίτρο, σύμφωνα με την ομοσπονδία, και θα ελαφρύνει άμεσα τον καταναλωτή, ενώ η ενδεχόμενη, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τιμή έναρξης στα επίπεδα του 1,50 λεπτού ανά λίτρο θα διαμορφωθεί σε 1,26 ευρώ ανά λίτρο. Ο καταναλωτής θα πληρώσει άμεσα λιγότερα χρήματα, χωρίς την κουραστική αναμονή της προσδοκώμενης επιστροφής κάποιου ποσού, ενώ η μειωμένη τιμή στην αντλία θα έχει θετικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό, όπως επίσης και στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT