Στους δρόμους έως τα τέλη Απριλίου 250 ηλεκτρικά λεωφορεία

Στους δρόμους έως τα τέλη Απριλίου 250 ηλεκτρικά λεωφορεία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, συνολικής αξίας 110,8 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, τα οποία εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου. Πρόκειται για λεωφορεία 12 μέτρων νέας γενιάς, της Yutong Bus. Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη δέσμευση πίστωσης μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ύψους 38,5 εκατ., πλέον ΦΠΑ, για την προμήθεια άλλων 100 αρθρωτών λεωφορείων νέας γενιάς, μήκους 18 μέτρων, με καύσιμο συμπιεσμένο φυσικό αέριο, της Iveco Bus. Με την οριστικοποίηση της δέσμευσης της πίστωσης θα κατακυρωθεί και αυτή η σύμβαση και θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επί του παρόντος, στη σύμβαση για τα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της Yutong προβλέπεται και η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και επτά κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή – ταχυφορτιστή), με κατάλληλη δια-μόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης. Το συνολικό συμβατικό τίμημα, όπως προαναφέρθηκε, ανέρχεται σε 110,825 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ κατά την περίοδο της εγγυημένης λειτουργίας ο ανάδοχος εγγυάται την καλή συντήρηση, αποκατάσταση βλάβης και λειτουργία του αντικειμένου της προμήθειας.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Yutong για την Ευρώπη Τζακ Λι και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία της αρμόδιας για τις μεταφορές υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, του γενικού γραμματέα Γιάννη Ξιφαρά και της Account Manager Europe της Yutong, Φράνσις Φαν. Η υπογραφή της σύμβασης, ύστερα από τον σχετικό ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό, αποτελεί το πρώτο βήμα στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που προβλέπει συνολικά την προμήθεια 1.300 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως το τέλος της τετραετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT