Κακοκαιρία Daniel: Ελεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

Κακοκαιρία Daniel: Ελεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel» για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου των εσωτερικών, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel» για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου των εσωτερικών, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε προχθές στο ΦΕΚ, με την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών καλύπτεται το απαιτούμενο χρηματικό ποσό που αφορά την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης αδειούχου εγκαταστάτη για τα κτίσματα που επλήγησαν από τις πλημμύρες και βρίσκονται σε περιοχές της επικράτειας, οι οποίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δικαιούχοι κάλυψης εξόδων της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) είναι όλοι όσοι ήταν νόμιμα συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έως την 4η Σεπτεμβρίου 2023, των οποίων η παροχή διεκόπη μεταξύ 4.9.2023 – 11.9.2023 και παραμένει σε διακοπή μέχρι την υποβολή της αίτησης ή έχει συνδεθεί στο μεσοδιάστημα.

Ζημιές σε κτίριο της Prodea στη Λάρισα  

Ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Λάρισα υπέστη κτίριο της Prodea Investments στην περιοχή. Πρόκειται για ακίνητο αξίας 24,4 εκατ. ευρώ, επιφάνειας 14.000 τ.μ., το οποίο φιλοξενεί κατάστημα της αλυσίδας υπεραγορών Σκλαβενίτη, όπως επίσης και πρατήριο καυσίμων. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας – Τυρνάβου. Η διοίκηση αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των ζημιών, με το πέρας της οποίας θα καθοριστεί και το ύψος της αποζημίωσης, καθώς το ακίνητο είναι ασφαλισμένο.  

Αλλάζει ελεγκτική εταιρεία η Epsilon Net  

Νέα ελεγκτική εταιρεία αναμένεται να επιλέξει η Epsilon Net, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας πληροφορικής Γιάννης Μίχος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών. Αυτό μετά την αναπροσαρμογή βάσει του λογιστικού προτύπου IFRS 2 για το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών, που «κόστισε» 2,8 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Ο κ. Μίχος ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Epsilon Net θα ενισχυθεί με ακόμη ένα ανεξάρτητο μέλος και εκτίμησε ότι το 2025 η εισηγμένη θα εμφανίσει έσοδα 150 εκατ. ευρώ.  

Η Πειραιώς υιοθετεί νέο τύπο καταστημάτων  

Ενα νέο τύπο τραπεζικού καταστήματος υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και ενσωματώνοντας τις σύγχρονες τραπεζικές τάσεις και πρακτικές. Στόχος είναι η δημιουργία των καταστημάτων του μέλλοντος, που θα συνδυάζουν καινοτομίες και στοχευμένη εξυπηρέτηση από έμπειρους τραπεζικούς συμβούλους σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, ώστε η τράπεζα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών της. Γι’ αυτόν τον λόγο προχωρεί σε σημαντικές επενδύσεις αναδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει στη δυναμική την οποία διαθέτει το δίκτυό της, το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της χώρας με 387 καταστήματα, τα οποία καλύπτουν στρατηγικά την επικράτεια.   

Κοινωνικές δαπάνες για την υγεία    

Στην ανάγκη η πολιτεία, παράλληλα με τη βελτίωση του προσδόκιμου της υγιούς επιβίωσης του πληθυσμού, να δημιουργεί όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο ανθρώπινου κεφαλαίου για τις νεότερες γενιές, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στο 22ο Συνέδριο HealthWorld με τίτλο «Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο υφυπουργός επισήμανε ότι περίπου τα 2/3 των κοινωνικών δαπανών της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια, αφορούσαν συντάξεις, κάτι που είχε μεν θετικό αποτύπωμα στην υγεία του πληθυσμού, άφηνε όμως περιορισμένους διαθέσιμους πόρους για άσκηση άλλων πολιτικών – εν προκειμένω υγείας. Αυτό σήμερα σταδιακά αλλάζει, εκτίμησε ο κ. Τσακλόγλου, «δημιουργώντας χώρο για την άσκηση αποτελεσματικών πολιτικών σε άλλα πεδία της κοινωνικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της υγείας».     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT