Κέρδη 18,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε η tbi bank στο εξάμηνο

Κέρδη 18,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε η tbi bank στο εξάμηνο

Ενίσχυσε την παρουσία της σε περισσότερα από 21.000 σημεία πωλήσεων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Κερδοφορία ύψους 18,4 εκατ. ευρώ παρουσίασε το α΄ εξάμηνο του έτους η tbi bank, η οποία κατά τη διάρκεια του έτους προχώρησε σε νέες εμπορικές συνεργασίες, σε νέους κλάδους, ενισχύοντας την παρουσία της σε περισσότερα από 21.000 σημεία πωλήσεων στις κύριες αγορές δραστηριοποίησής της, Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το μεγάλο εύρος συνεργασιών της tbi την καθιστά έναν από τους ηγετικούς παίκτες στα πλάνα πληρωμών (payment plans) και στις τρεις χώρες. Το α΄ εξάμηνο του 2023 η tbi bank εξυπηρέτησε 1,1 εκατ. αιτήσεις δανείων στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, διπλάσιες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Επιπλέον, το 70% των αιτήσεων για δάνεια λιανικής πραγματοποιήθηκαν μέσω ψηφιακών καναλιών (έναντι 48% το α΄ εξάμηνο του 2022), συμβάλλοντας σημαντικά στα οικονομικά αποτελέσματα. Μέχρι τον Ιούνιο η τράπεζα εκταμίευσε σχεδόν 320.000 πλάνα πληρωμών ύψους 443 εκατ. ευρώ, κατά 35% περισσότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η tbi σημειώνει σημαντική αύξηση του συνολικού ενεργητικού της κατά 46% έως το τέλος του α΄ εξαμήνου του 2023, φθάνοντας έτσι το 1,2 δισ. ευρώ (από 830 εκατ. ευρώ στο τέλος του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου). Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο δανείων διαμορφώθηκε στα 915 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 42% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2022. Βάσει των θετικών οικονομικών επιδόσεων, τα έσοδα της tbi bank αυξήθηκαν κατά 28%, σε 95 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τα λειτουργικά κέρδη για το α΄ εξάμηνο του 2023 στα 68 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο καταθέσεων ανήλθε στα 911 εκατ. ευρώ, επιδεικνύοντας σταθερή αύξηση 55% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022. Ο κύριος μοχλός ήταν το χαρτοφυλάκιο προθεσμιακών καταθέσεων λιανικής, όπου η αύξηση ήταν της τάξης του 61%. Η άνοδος των γενικών εξόδων της τράπεζας –κατά 25%– σε 46 εκατ. ευρώ αποδίδεται στην επιταχυνόμενη αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου και στις επενδύσεις σε νέους επιχειρηματικούς κλάδους (neon solution) και νέες αγορές, όπως η ελληνική.

Σε ενοποιημένη βάση ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας (LCR) διαμορφώθηκε στο 389% (πολύ πάνω από το ελάχιστο εποπτικό όριο) και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAR) στο 21,5%. Ο συντελεστής κόστους-εσόδων διαμορφώθηκε στο 47,6% και συνδυάζεται με την απόδοση του δανειακού χαρτοφυλακίου στο 21,4%, επιτρέποντας την απόδοση του ενεργητικού (ROA) και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων να φτάνουν το 3,2% και το 19,2%, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT