Μια υπόθεση που κρατάει 9 χρόνια

Μια αδιανόητη ιστορία γραφειοκρατικής και διοικητικής τρέλας παραδέχεται ο ΕΦΚΑ στην περίπτωση επιδόματος παραπληγίας σε φοιτητή

2' 40" χρόνος ανάγνωσης

Μια αδιανόητη ιστορία γραφειοκρατικής και διοικητικής τρέλας παραδέχεται ο ΕΦΚΑ στην περίπτωση επιδόματος παραπληγίας σε φοιτητή. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2015 με αίτηση της μητέρας του φοιτητή για να λάβει παραπληγικό επίδομα για το τέκνο της. Το αίτημα απορρίφθηκε τον Ιούλιο του 2015, η μητέρα έκανε ένσταση και αυτή έγινε δεκτή τον Αύγουστο του 2018. Ετσι, τον Σεπτέμβριο του 2018 χορηγήθηκε στον φοιτητή επίδομα τετραπληγίας-παραπληγίας από 13/1/2015 έως 31/1/2018. Βέβαια, γνωστοποιήθηκε στον ενδιαφερόμενο ότι θα γίνει προσφυγή και σε περίπτωση που γίνει δεκτή, θα πρέπει να επιστρέψει εντόκως το ποσό. Ετσι και έγινε. Η οικογένεια έλαβε επιδόματα ύψους 27.000 ευρώ, όμως με απόφαση που εκδόθηκε το 2021, τα χρήματα ζητούνται πίσω (πάνω από 28.700 ευρώ με τους τόκους). Η υπόθεση, σχεδόν 9 χρόνια μετά, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη καθώς έχει ασκηθεί προσφυγή από τον ενήλικα πλέον ασφαλισμένο.

Προσφυγή ΓΣΕΕ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας 

Tην αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την πλήρη επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που αποδομήθηκαν, «πάγωσαν» ή καταργήθηκαν την τελευταία δεκαετία ζητεί η ΓΣΕΕ με προσφυγή της στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Η Συνομοσπονδία προειδοποιεί για τον κίνδυνο αύξησης των ανισοτήτων που απειλούν την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Παραθέτει, μάλιστα, στοιχεία από πρόσφατες έρευνες που τεκμηριώνουν την καθοδική πορεία της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων εργαζομένων.

Τρίτη αναβολή για τη γενική συνέλευση της «Λάμψα»

Αναβλήθηκε για τρίτη, κατά σειρά, φορά η προγραμματισμένη για χθες γενική συνέλευση της «Λάμψα». Βασικό θέμα της ήταν η έγκριση της απόκτησης μειοψηφικής συμμετοχής στη Regency Hellenic Investments μέσω συνδυασμένης εξαγοράς από την 100% θυγατρική εταιρεία Selena Enterprises Company ποσοστού 33,91% και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan), που κατέχουν στην εν λόγω εταιρεία οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Η Optima bank χτύπησε το καμπανάκι στο Χ.Α.

Tο παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης στο Χ.Α. χτύπησε χθες ο πρόεδρος της Optima bank Γιώργος Τανισκίδης, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της τράπεζας, σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 150,9 εκατ. ευρώ. Η εισαγωγή της Optima bank στο Χ.Α., η πρώτη μετά 17 χρόνια, «σηματοδοτεί την αρχή της επόμενης ημέρας για την τράπεζα», δήλωσε ο κ. Τανισκίδης, τονίζοντας ότι «όραμά μας είναι να είμαστε τράπεζα αναφοράς στον κλάδο». Να σημειωθεί ότι οι συνολικά 20.499.973 νέες μετοχές που διατέθηκαν μέσω της δημόσιας προσφοράς κατανεμήθηκαν κατά 37% σε ιδιώτες επενδυτές και κατά 63% σε ειδικούς επενδυτές.

Εκτίναξη κερδών και τζίρου για ΕΚΤΕΡ  

Εμφανής και στα αποτελέσματα των μικρότερων τεχνικών εταιρειών είναι η μεγέθυνση της «πίτας» του κατασκευαστικού κλάδου. Ενα παράδειγμα είναι η ΕΚΤΕΡ, καθώς τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εισηγμένης εκτινάχθηκαν το α΄ εξάμηνο σε 5,17 εκατ. ευρώ, από 0,16 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο δε κύκλος εργασιών έχει αυξηθεί σε 28,5 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικό όγκο νέων το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, στόχος της εταιρείας είναι η εξασφάλιση του ανωτάτου πτυχίου της έβδομης τάξης (από στ΄ σήμερα). Μάλιστα, αυτή η στόχευση φαίνεται πως έχει αποτυπωθεί και στο «ταμπλό» του Χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά 26,6% μόνο κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ χθες έκλεισε στα 2,75 ευρώ, έναντι χαμηλού 1,275 ευρώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT