Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ακτής Β΄ Βούλας από ΤΕΜΕΣ

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ακτής Β΄ Βούλας από ΤΕΜΕΣ

Ανω των 10 εκατ. η επένδυση στην παραθαλάσσια έκταση 74 στρεμμάτων

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της παραθαλάσσιας έκτασης 74 στρεμμάτων στη Βούλα συνεχίζεται η ανάπτυξη της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, στην Αττική. Η ΤΕΜΕΣ, η οποία αναβαθμίζει το εμβληματικό ξενοδοχείο Hilton σε ολοκληρωμένο προορισμό φιλοξενίας, ψυχαγωγίας και κατοικίας και παράλληλα έχει δρομολογήσει την ανάπτυξη δύο υπερπολυτελών ξενοδοχείων στο Ελληνικό, το ένα εκ των οποίων θα φέρει τα χρώματα της Mandarin Oriental, έχει εξασφαλίσει την εκμετάλλευση της Ακτής Β΄ Βούλας από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης διά της θυγατρικής της, Athens Beach Club A.Ε.

Το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ και αφορά την ήπια ανάπλαση συνολικής έκτασης 73,8 στρεμμάτων. Ο φορέας ανάπτυξης έχει συμβατική υποχρέωση να ολοκληρώσει το έργο εντός 18 μηνών από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, που έγινε πριν από λίγες μέρες, ωστόσο πηγές της ΤΕΜΕΣ μιλούν για συντομότερο χρονοδιάγραμμα. Ο συντελεστής δόμησης είναι μόλις 3% και θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί, με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, ένα πρότυπο παραθαλάσσιο έργο με εκτενείς χώρους πρασίνου με πρόσθετες φυτεύσεις, υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, αλλά και πισίνα που προορίζεται για δημοτική χρήση και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.

Ο χώρος θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος στους κατοίκους, ενώ μεσοπρόθεσμα αναμένεται να αναπτυχθούν και πιο στοχευμένες υπηρεσίες. Ο βασικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Athens Creative και PILA Studio, εκπρόσωποι των οποίων μιλώντας στην «Καθημερινή» εξηγούν πως «η ανάπλαση της πλαζ θα συνδυάζει σύγχρονες ανάγκες με την ιστορική αρχιτεκτονική των κτιρίων του ΕΟΤ, με γνώμονα τη διαχρονικότητα», προσθέτοντας πως «η αρχιτεκτονική πρόταση χαρακτηρίζεται από ήπιες επεμβάσεις, χρήση σύγχρονων υλικών και μεθόδων δόμησης, με άξονα τη λειτουργικότητα, την αισθητική ισορροπία και την αναβίωση του φυσικού αττικού παραλιακού τοπίου». Το σχέδιο υιοθετεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας και αυξάνει το ποσοστό πρασίνου κατά 30% περίπου, ενώ προβλέπει έως και θέσεις ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων.

Ο όμιλος, με την αναβάθμιση του Hilton και την κατασκευή δύο ξενοδοχείων στο Ελληνικό, διευρύνει το αποτύπωμά του στον τουριστικό χάρτη της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Athens Beach Club, «δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, στο πλαίσιο μιας ήπιας ανάπτυξης, με επίκεντρο πάντα τις ανάγκες και την ευημερία των κατοίκων», ενώ «θα ακολουθούνται αυστηροί όροι που αφορούν στις επιτρεπόμενες χρήσεις των χώρων, ρυθμίσεις για τα ωράρια λειτουργίας και μέτρα για την εξάλειψη της ηχορρύπανσης, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση κέντρων νυχτερινής διασκέδασης».

Κύκλοι της αγοράς εξηγούν πως η νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ στην Αττική έρχεται σε μια συγκυρία που η πρωτεύουσα και το παραλιακό της μέτωπο έχουν αναδειχθεί σε αυτοτελή διεθνή προορισμό και οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών σημειώνουν αλλεπάλληλα ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2025 αναμένεται να ανοίξει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως Hilton. Η επένδυση του ομίλου Κωνσταντακόπουλου σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ, επιπλέον των 145 εκατ. που δαπάνησε από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά, δηλαδή, η επένδυση θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Η παραλία στην ακτή Βούλας αναμένεται να υποστηριχθεί σημαντικά από την πελατεία του Hilton, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, ο όμιλος αναπτύσσει σε συνεργασία με τη Lamda Development και δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια ζώνη του πρώην αεροδρομίου στο Eλληνικό, μια επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ, αποκτώντας έτσι σημαντικότατο εκτόπισμα στον τουρισμό ποιότητας της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT