Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης νέος διοικητής στον ΕΦΚΑ

Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης νέος διοικητής στον ΕΦΚΑ

Εναν έμπειρο τεχνοκράτη στα θέματα πληροφορικής αλλά και με ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις στη διαχείριση «επικίνδυνων αποστολών», όπως ήταν αυτή που ανέλαβε το 2021, όταν κλήθηκε αρχικά ως μέλος της ομάδας κρούσης και στη συνέχεια από τη θέση του υποδιοικητή Α΄ να διαχειριστεί την εκκαθάριση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων, τον Αλέξανδρο Βαρβέρη, επέλεξε ο υπουργός […]

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Εναν έμπειρο τεχνοκράτη στα θέματα πληροφορικής αλλά και με ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις στη διαχείριση «επικίνδυνων αποστολών», όπως ήταν αυτή που ανέλαβε το 2021, όταν κλήθηκε αρχικά ως μέλος της ομάδας κρούσης και στη συνέχεια από τη θέση του υποδιοικητή Α΄ να διαχειριστεί την εκκαθάριση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων, τον Αλέξανδρο Βαρβέρη, επέλεξε ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης για τη θέση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ. Στο πλευρό του, μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να βάλει έναν παλιό γνώριμο στο υπουργείο Εργασίας και έμπειρο πολιτικό, τον Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης στα δύσκολα πρώτα μνημονιακά χρόνια (2012-2014). Ο κ. Γεωργιάδης τελικά χθες ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Παναγιώτη Δουφεξή από τη διοίκηση του Φορέα, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας στον ΕΦΚΑ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο κ. Δουφεξής υπηρέτησε το κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ. Κι επισημαίνεται πως στη νέα εποχή της ολοκλήρωσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του Φορέα, με απόφαση του υπουργού, νέος διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Βαρβέρης, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2021 ήταν υποδιοικητής Α΄.

Επιτυχής η πρώτη αποεπένδυση

To ΤΧΣ και ο διευθύνων σύμβουλός του Ηλίας Ξηρουχάκης πιστώνεται την επιτυχή ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του Ταμείου από τη Eurobank με τίμημα 1,8 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με premium 18,4% επί την τιμή της μετοχής κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης. Οπως έχει γράψει η «Κ», η τιμή είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης του Ταμείου και της διοίκησης της Eurobank, η οποία είχε υποβάλει χαμηλότερη προσφορά αρχικά και συγκεκριμένα στο 1,65 ευρώ ανά μετοχή. Ετσι, το καλό αποτέλεσμα της διαδικασίας αποεπένδυσης από τη Eurobank ανεβάζει τον πήχυ για τις επόμενες κινήσεις, αρχής γενομένης από την Εθνική, στην οποία το Ταμείο προτίθεται να διαθέσει σημαντικό ποσοστό και συγκεκριμένα περίπου το 20%, από το 40,4% που ελέγχει συνολικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT