Μπίρες και τεκίλα από το Μεξικό πίνουν οι Αμερικανοί

Μπίρες και τεκίλα από το Μεξικό πίνουν οι Αμερικανοί

Οι ΗΠΑ είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά για αποστάγματα με βάση την αγαύη του Μεξικού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Οι Aμερικανοί πίνουν λιγότερο αλκοόλ απ’ ό,τι στο παρελθόν, αλλά όταν το κάνουν είναι πιθανότερο να επιλέξουν ποτά made in Mexico. Οι ΗΠΑ είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά για αποστάγματα με βάση την αγαύη του Μεξικού και τις κορυφαίες μπίρες της χώρας, με τα μεξικανικά brands να κυριαρχούν στη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών, καθώς οι καταναλωτές «διψάνε» για προϊόντα με αυθεντικές ιστορίες. Πέρυσι, η τεκίλα και το μεσκάλ ξεπέρασαν το αμερικανικό ουίσκι και έγιναν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών σε έσοδα και όγκο στις ΗΠΑ. Μόνο το 2022 πουλήθηκαν στη χώρα σχεδόν 30 εκατομμύρια 9λιτρα κιβώτια τεκίλας, ποτό που αναμένεται να ξεπεράσει το 2023 τη βότκα ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οινοπνευματωδών.

Η άνοδος των μεξικανικών αλκοολούχων ποτών στις ΗΠΑ είναι το αποτέλεσμα έξυπνου μάρκετινγκ, αλλά και της προθυμίας των καταναλωτών να ξοδέψουν σε προϊόντα υψηλότερης ποιότητας. Η ανάπτυξη της τεκίλας –και του μεσκάλ ειδικότερα– βασίζεται στις πωλήσεις premium ή high-end εμπορικών σημάτων, όπως τα Casamigos και Don Julio, τα οποία κοστίζουν περισσότερο, αλλά παράγονται με 100% αγαύη, χωρίς πρόσθετα. Η Casamigos, που ίδρυσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ προ δεκαετίας, άνοιξε τον δρόμο για άλλες premium τεκίλες που ανήκουν σε διασημότητες και είναι η τεκίλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις φέτος στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου αλκοόλ Drizly. Ανθηση γνωρίζει και η μεξικανική μπίρα, καθώς οι εισαγωγές της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10,6% το 2023, με τη Modelo Especial να είναι η μπίρα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, εκθρονίζοντας την Bud Light, η οποία κατείχε τα ηνία από το 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT