Ερευνα στην Ελλάδα από την Airbnb

Προωθητική καμπάνια για τα οφέλη των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ελληνική οικονομία «τρέχει» το τελευταίο διάστημα η Airbnb

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Προωθητική καμπάνια για τα οφέλη των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ελληνική οικονομία «τρέχει» το τελευταίο διάστημα η Airbnb. Επικαλούμενη στοιχεία από εσωτερικά δεδομένα της πλατφόρμας, αλλά και από έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 1.800 οικοδεσποτών, η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το επιπλέον εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις βοήθησε το 48% των Ελλήνων οικοδεσποτών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες στέγασής τους και τις δαπάνες που απορρέουν από το ακίνητό τους. Αυτές αφορούν π.χ. την εξυπηρέτηση του δανείου τους, έξοδα ανακαίνισης, ή δαπάνες ενοικίου για μεγαλύτερο σπίτι (από το ιδιόκτητό τους), ώστε να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες. Αντίστοιχα, το 52% των οικοδεσποτών ανέφερε ότι το 2022 τα έσοδα από την εκμετάλλευση του καταλύματός τους τους βοήθησε να αντεπεξέλθουν στον πληθωρισμό και να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα. Επίσης, το 70% ανέφερε ότι ο διαμοιρασμός κατοικίας είναι μια ευκαιρία να διατηρήσουν ένα οικογενειακό σπίτι που κληρονόμησαν.

Δεν είναι προτεραιότητα η κυβερνοασφάλεια  

Αμφισβητούν επτά στους δέκα διευθύνοντες συμβούλους την ικανότητα των επιχειρήσεών τους να αποτρέψουν μια κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με έρευνα της Accenture που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 CEO μεγάλων οργανισμών. Eνδιαφέρον εύρημα αφορά το γεγονός ότι το 60% των διευθυνόντων συμβούλων δήλωσε πως οι οργανισμοί τους δεν ενσωματώνουν την κυβερνοασφάλεια στις επιχειρηματικές πρακτικές εξαρχής, με το 44% να τάσσεται υπέρ των πυροσβεστικών παρεμβάσεων. Το 54% των CEO θεωρεί ότι το κόστος θωράκισης έναντι κυβερνοεπιθέσεων είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος ενός χτυπήματος.   

Επενδύσεις 50,4 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικά πάρκα     

Υπερψηφίστηκε το επενδυτικό σχέδιο 50,4 εκατ. ευρώ της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών σε 14 επιχειρηματικά πάρκα που ελέγχει ο φορέας. Μόλις 12 ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 5,5% των συνολικών εκτάσεων των επιχειρηματικών οικοπέδων των συγκεκριμένων επιχειρηματικών πάρκων, ψήφισαν αρνητικά. Στα πάρκα της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δραστηριοποιούνται 1.600 εταιρείες με 35.000 εργαζομένους που αντιπροσωπεύουν το 6% του ΑΕΠ.  

Χρηματοδοτούν μελέτη για έργα υποδομών

Την εκπόνηση μελέτης για τα μέτρα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στον Θεσσαλικό Κάμπο ανέλαβαν να χρηματοδοτήσουν, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν την περιοχή της Θεσσαλίας που επλήγη από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Η εν λόγω μελέτη είναι η πρώτη δράση που χρηματοδοτείται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μέλη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤ.

147 νεκροί από εργατικά δυστυχήματα το 2023

Ξεπέρασαν τα 250 τα θύματα εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας κατά την τελευταία διετία,  σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στο πλαίσιο συνδιάσκεψης με θέμα την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, που διοργανώνει η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, φέτος, σε λιγότερο από 10 μήνες, 147 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, εκ των οποίων 21 από αιτίες που άπτονται των επικίνδυνων καιρικών και φυσικών φαινομένων. Αντίστοιχα, το 2022, τα θύματα  εργατικών δυστυχημάτων ήταν 104. Κι όπως επισήμαναν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων,  ενδεικτικό της επιδείνωσης της κατάστασης είναι το γεγονός ότι –σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ– οι εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους το 2021 ήταν 31, το 2020 έφθασαν τους 41, το 2019 ήταν 51, ενώ το 2018 κατεγράφησαν 46 θάνατοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT