Με 9,75% η EBRD στο Project Skyline

Tο Project Skyline αποσκοπεί στην αξιοποίηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 573 ακίνητα του ομίλου της Alpha Bank

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Τη συμμετοχή της στο επενδυτικό σχήμα του Project Skyline, του νέου «πόλου» που δημιουργείται στον κλάδο των ακινήτων, αναμένεται να επισημοποιήσει η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς επήλθε συμφωνία σχετικά με το ύψος αυτής και το ποσό που θα επενδυθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η EBRD θα αποκτήσει ποσοστό της τάξεως του 9,75% στη νέα εταιρεία, επενδύοντας συνολικά 15 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank θα διατηρήσει ποσοστό 35% στον νέο φορέα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό με 39% θα ανήκει στην Dimand Real Estate. Σημαντικό είναι και το μερίδιο της Premia Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία ελέγχει το υπόλοιπο 16,25% του νέου φορέα.

Στον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Alpha Bank, επικράτησε το σχήμα των Dimand-Premia, το οποίο θα αποκτήσει το 65% της νέας εταιρείας. Από αυτό το 65%, το 60% ελέγχεται από την Dimand, το 25% από την Premia Properties και πλέον, το υπόλοιπο 15% θα αποκτηθεί από την EBRD. Ο νέος φορέας έχει συσταθεί και έχει ξεκινήσει να λειτουργεί, με τις σχετικές διαδικασίες να αναμένεται να επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το Project Skyline αποσκοπεί στην αξιοποίηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 573 ακίνητα του ομίλου της Alpha Bank, αξίας 440 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών, περί τα 500 ακίνητα, αναμένεται να πωληθεί. Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, υπολογίζεται ότι από τις πωλήσεις αυτές θα αντληθούν συνολικά έσοδα της τάξεως των 240 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την επενδυτική αξιοποίηση των υπολοίπων 73 κτιρίων, είτε μέσω αναβαθμίσεων είτε μέσω της πλήρους ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοσή τους.

Κυρίαρχο ρόλο στη διαδικασία αυτή θα έχει η Dimand Real Estate, λόγω της τεχνογνωσίας που έχει στον τομέα αυτόν. Για παράδειγμα, ένα από τα «φιλέτα», για το οποίο ήδη εκπονούνται μελέτες, είναι το συγκρότημα κτιρίων στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία ενός κτιρίου μεικτών χρήσεων. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται κατοικίες και γραφεία. Ενα ακόμα τέτοιο ακίνητο είναι το κτίριο γραφείων στη συμβολή της οδού Σταδίου με την πλατεία Κοραή, ακριβώς μπροστά στον σταθμό «Πανεπιστήμιο», στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί κατάστημα της αλυσίδας «Κωτσόβολος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT