Θεσσαλία: Δωρεά 50 εκατ. ευρώ από τους εφοπλιστές 

Θεσσαλία: Δωρεά 50 εκατ. ευρώ από τους εφοπλιστές 

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Πενήντα εκατ. ευρώ δωρίζει ο ελληνικός εφοπλισμός για έργα αποκατάστασης σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές. Η απόφαση ανακοινώθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας της ΕΕΕ. Η συνάντηση έγινε χθες το απόγευμα στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ενωση για την απόφασή της. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο ποσό. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά σε ένα εθνικό κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας», ανέφερε η Μελίνα Τραυλού, προσθέτοντας πως «η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Ελληνες εφοπλιστές».

Ο Κασσελάκης, το γεύμα στον ΣΕΒ και οι γραβάτες

Είπαν οι βιομήχανοι και επιχειρηματίες να βγάλουν τις γραβάτες κατά το γεύμα που είχαν προχθές στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης. Οπως πληροφορείται η στήλη, όταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρότεινε να βγάλουν τις γραβάτες –έχοντας ίσως στο μυαλό του τον Αλέξη Τσίπρα– ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει να φοράει τη γραβάτα. Κάτι που φαίνεται να εξέπληξε ευχάριστα αρκετούς από τους συμμετέχοντες στο γεύμα.

Νέο «όχι» σε ανατιμήσεις στις τηλεπικοινωνίες

Την πάγια θέση κατά της αύξησης των τιμολογίων στις τηλεπικοινωνίες επαναδιατύπωσε, χθες, σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. «Αδιανόητο αυτή την περίοδο να συναινέσουμε σε αυξήσεις», σημείωσε. Ορισμένες, πάντως, εταιρείες είτε έθεσαν ως ρήτρα την αύξηση έως 1,5 ευρώ του μηνιαίου παγίου λόγω πληθωρισμού και νέων επενδύσεων, είτε κατάργησαν την έκπτωση ύψους 1 ευρώ του e-bill, θέμα που ανέδειξε πρόσφατα η «Κ».   

Περί διαγωνισμών και αναθέσεων

Εκεί στη διοίκηση του ΟΑΣΑ έχουν παρεξηγήσει τη δουλειά τους. Αντί να απειλούν δημοσιογράφους ότι θα τους κόψουν την πληροφόρηση, λες και πρόκειται για την οικογενειακή τους επιχείρηση κι όχι για δημόσιο φορέα, καλό θα ήταν να κάνουν τους διαγωνισμούς ταχύτερα ώστε να αποφεύγουν τις απευθείας αναθέσεις. Μέχρι τότε, οι δημοσιογράφοι –τουλάχιστον της «Κ»– θα κάνουν τη δική τους δουλειά. Δηλαδή θα τους ελέγχουν όσο οι διαγωνισμοί καθυστερούν κι όσο γίνονται απευθείας αναθέσεις. Στο κάτω κάτω δεν τους ζήτησε κανείς να ανεβάσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Να τελειώσουν ένα διαγωνισμό που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί κανονικά πριν από τον Οκτώβριο του 2022 τους ζητήσαμε.

Στο 2,2% η ανάπτυξη φέτος στην Ελλάδα

Σε μικρή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος προχώρησε η HSBC, τοποθετώντας την στο 2,2% από 2% πριν, ενώ αμετάβλητη στο 1,3% διατήρησε την πρόβλεψή της για το 2024, σημαντικά χαμηλότερα από το 3% που στοχεύει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ στο 1,5% εκτιμά ότι θα κινηθεί το 2025. Πάντως, η βρετανική τράπεζα προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να υπεραποδίδει σε σχέση με την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος θα κινηθεί στο 0,5% μόλις, επίπεδο που θα διατηρηθεί και το 2024, πριν επιταχυνθεί στο 1% το 2025. Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό στην Ελλάδα, η HSBC εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο 4,1% πριν υποχωρήσει σε 2,5% και 2% το 2024 και το 2025, αντίστοιχα. Επιπλέον, αναμένει αποκλιμάκωση στον δείκτη του ελληνικού χρέους, τον οποίο τοποθετεί στο 160,9% φέτος, στο 151,7% το 2024 και στο 143,2% το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT