Κτίριο γραφείων στο τελευταίο κενό οικόπεδο της Λ. Κηφισίας

Κτίριο γραφείων στο τελευταίο κενό οικόπεδο της Λ. Κηφισίας

Θα αναπτυχθεί από την ΤΕΡΝΑ στην έκταση που ανήκει στο ΤΕΕ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης

Επένδυση ύψους 43,5 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει η ανάπτυξη ίσως του τελευταίου κενού οικοπέδου που βρίσκεται επί του άξονα της Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου. Πρόκειται για έκταση που ανήκει στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), ακριβώς μπροστά από το Ιατρικό Κέντρο και το οποίο επί χρόνια αξιοποιείτο αποκλειστικά ως χώρος στάθμευσης. Φαίνεται πως πλέον οι συνθήκες ωρίμασαν για την κατασκευή ενός «πράσινου» κτιρίου γραφείων, επιφάνειας 12.000 τ.μ., με τις σχετικές εργασίες να εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς ήδη υπάρχει ανάδοχος του έργου. Πρόκειται για την ΤΕΡΝΑ, τον κατασκευαστικό «βραχίονα» του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που αποτελεί και επενδυτή στη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, με βάση σχετικές πληροφορίες, φορέας υλοποίησης του έργου είναι μια εταιρεία ειδικού σκοπού, στην οποία συμμετέχουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Dimand Real Estate και ο όμιλος του Ιατρικού Κέντρου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το ΤΕΕ, το οικόπεδο θα δοθεί ως αντιπαροχή, με αντάλλαγμα τη δέσμευση γραφείων, επιφανείας 3.500 τ.μ., τα οποία θα ανήκουν στο ΤΕΕ. Στόχος είναι αυτοί οι χώροι να αποτελέσουν το νέο «αρχηγείο» του ΤΕΕ, καθώς θα φιλοξενήσουν τις σχετικές υπηρεσίες.

Το οικόπεδο θα δοθεί ως αντιπαροχή και το ΤΕΕ θα λάβει χώ-ρους γραφείων 3.500 τ.μ. που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες του.

Για τα υπόλοιπα 8.500 τ.μ. ήδη υφίσταται συμφωνία για τη μίσθωσή τους, καθώς το ακίνητο βρίσκεται σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο, δίπλα στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού και τον σχετικό σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, απέναντι από το «Μέγαρο» του ΟΤΕ. Η άμεση εύρεση μισθωτή αποτελεί κι ένα σαφές δείγμα της ζήτησης που υπάρχει στην αγορά για σύγχρονους γραφειακούς χώρους υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η έλλειψη επενδύσεων κατά τη διάρκεια των ετών της οικονομικής κρίσης έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα «γερασμένο» απόθεμα κτιρίων, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων, ούτε από πλευράς περιβαλλοντικής, αλλά ούτε από πλευράς κόστους και προδιαγραφών. Οπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς ακινήτων, ακόμα και τα γραφεία που κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχουν αρχίσει να υπολείπονται σημαντικά των σύγχρονων απαιτήσεων και απαιτούν έργα αναβάθμισης, ώστε να μην καταστούν παρωχημένα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και οι όμιλοι real estate επιχειρούν να καλύψουν τη ζήτηση αυτή, εντατικοποιώντας το επενδυτικό τους πρόγραμμα. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου «τρέχουν» σήμερα επενδύσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και αφορούν τόσο έργα ανάπτυξης νέων γραφείων, όσο και ανακατασκευές και αναβαθμίσεις υφιστάμενων κτιρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT