«Δύσκολη εξίσωση» οι συντάξεις δικαστικών

«Δύσκολη εξίσωση» οι συντάξεις δικαστικών

2' 40" χρόνος ανάγνωσης

«Πολύ δύσκολο θέμα» χαρακτήρισε ο Αδωνις Γεωργιάδης την εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών. Μιλώντας στο topontiki.gr, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποκάλυψε ότι έχουν γίνει συσκέψεις και με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το πώς θα χειριστούν ένα πολύ δύσκολο θέμα. «Δεν είναι εύκολη αυτή η εξίσωση, θέλω να είμαι ειλικρινής», παραδέχθηκε, για να συμπληρώσει βέβαια ότι «οι δικαστικές αποφάσεις σε μια δημοκρατία είναι σεβαστές και εκτελεστές. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να πει αδιαφορώ για το τι είπαν τα δικαστήρια. Είναι μια απόφαση που είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να προσαρμοστούμε». Για να καταλήξει ότι «από την άλλη, πρέπει αυτή η εφαρμογή να μην τινάξει στον αέρα τη χώρα»…

Ευρωπαϊκό κλιμάκιο αξιολογεί τον σιδηρόδρομο

Στην Αθήνα επέστρεψαν εμπειρογνώμονες του ERA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων) που αυτή την εβδομάδα κάνουν συνεντεύξεις με τους φορείς του σιδηροδρόμου για να εξετάσουν την πρόοδο υλοποίησης του ERTMS, του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα ασφάλειας ETCS και GSMR. Η επίσκεψη έχει περισσότερο τη μορφή της παροχής τεχνικής βοήθειας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής του. Μεγάλο μέρος του ETCS «βούλιαξε στη λάσπη» μετά την κακοκαιρία, ενώ εκκρεμεί και η αποκατάσταση και λειτουργία του στους συρμούς.

Μέτρα για τις απεργίες στη Γαλλία ζητάει η Ryanair

Να ληφθούν μέτρα ώστε οι ευρωπαϊκές πτήσεις να μην επηρεάζονται από την απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ζητάει η Ryanair από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αερομεταφορέας, που υπολογίζει ότι η σημερινή ημέρα είναι η 64η μέσα στο 2023 κατά την οποία πραγματοποιούν απεργία οι Γάλλοι ελεγκτές, ζητάει να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις από Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία.

Ανοδος τιμών μόνο σε Ελλάδα, Ισπανία

«Βίους παράλληλους» καταγράφουν οι τιμές πώλησης κατοικιών σε Ισπανία και Ελλάδα, καθώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κινούνται ανοδικά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 3,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση, ενώ στην Ελλάδα, η αντίστοιχη αύξηση ανήλθε σε 13,9%. Στον αντίποδα, στην Ευρωζώνη, οι τιμές υποχώρησαν κατά 1,7%. Οι λόγοι που οι τιμές ανεβαίνουν και στην Ισπανία, παρά την απότομη αύξηση των επιτοκίων, είναι η μεγάλη ζήτηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσφοράς, χαρακτηριστικά που απαντώνται και στην ελληνική αγορά. 

Προς διπλασιασμό κερδών οδεύει η ΤΙΤΑΝ

Roadshow με τη διοίκηση της ΤΙΤΑΝ διοργάνωσε η Citigroup στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, το σημαντικό μήνυμα από τις συναντήσεις που έγιναν ήταν ότι η ελληνική εταιρεία οδεύει σε διπλασιασμό της κερδοφορίας της το 2023 σε σχέση με το 2022 και ότι οι πωλήσεις αυξάνονται επίσης (σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της που οδεύουν σε μείωση των πωλήσεών τους φέτος). Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ΤΙΤΑΝ αναμένεται φέτος να διαμορφωθούν στα 223,7 εκατ. ευρώ, από 111 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 2,56 δισ. ευρώ από 2,28 δισ. ευρώ το περασμένο έτος. Οπως τονίζει η Citi, το μοναδικό αποτύπωμα της TΙΤΑΝ επιτρέπει στην εταιρεία να αυξήσει τους όγκους πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ μέσω των εξαγωγών και η εγχώρια αγορά της Ελλάδας συνεχίζει την ανάκαμψή της έπειτα από μια δεκαετία ύφεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT