Εγκαινιάστηκε ο πρώτος παιδικός σταθμός στο Καστελόριζο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εγκαινιάστηκε-ο-πρώτος-παιδικός-σταθ-562669834

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος παιδικός σταθμός στο Καστελόριζο

Η Eurolife FFH εγκαινίασε τον τέταρτο παιδικό σταθμό στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί μαζί με την HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ στον νέο, μοναδικό στο Καστελόριζο δημοτικό παιδικό σταθμό, ήχησε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πριν από λίγες ημέρες, στην εκδήλωση των εγκαινίων της δομής προσχολικής αγωγής, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με τη HOPEgenesis και τον δήμο Μεγίστης. Πρόκειται για τον πρώτο παιδικό σταθμό του νησιού και τον τέταρτο κατά σειρά που εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου κοινού προγράμματος της Eurolife FFH και της HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα.

≪Το μέλλον είναι αισιόδοξο μόνο όταν είναι γεμάτο από παιδικές φωνές. Σε συνεργασία με την HOPEgenesis ξαναδίνουμε ζωή στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και δημιουργούμε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες. Για εμάς στη Eurolife FFH αξία έχει να στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και να δημιουργούμε ευκαιρίες που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Για αυτό και η εταιρεία μας θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές≫ σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος παιδικός σταθμός στο Καστελόριζο-1

Από το 2019, έχοντας δεσμευτεί να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών στην Ελλάδα, η Eurolife FFH έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την HOPEgenesis με στόχο να υποστηρίζει τα ζευγάρια που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Στο πλαίσιο του προγράμματος η εταιρεία έχει υιοθετήσει δέκα απομακρυσμένες περιοχές της χώρας (Πάτμος, Άγραφα, Λειψοί, Καστελόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος και Τήλος), στις οποίες πραγματοποιεί την κοινή της δράση με την HOPEgenesis. Μέσα από το πρόγραμμα, προσφέρει στις ωφελούμενές του τακτική ιατρική παρακολούθηση από γυναικολόγους, άμεση φροντίδα κατά την κύηση και τον τοκετό, ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και μεταφορά σε μαιευτήρια και κέντρα υγείας, προκειμένου να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους. Μέχρι στιγμής 180 οικογένειες έχουν ωφεληθεί μέσα από το πρόγραμμα, 154 μωρά έχουν γεννηθεί και 28 αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος παιδικός σταθμός στο Καστελόριζο-2

ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί να δημιουργεί έναν παιδικό σταθμό σε κάθε μια από τις περιοχές που έχει υιοθετήσει, σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, υποστηρίζοντας έτσι όλο τον ≪κύκλο της ζωής≫ των οικογενειών αυτών. Οι παιδικοί σταθμοί που έχουν παραδοθεί πλέον στις τοπικές κοινωνίες είναι τέσσερις(εκτός του νεότερου, στο Καστελόριζο, παιδικοί σταθμοί έχουν κατασκευαστεί στην Πάτμο, στα Άγραφα και στους Λειψούς) και συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων έξι.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος παιδικός σταθμός στο Καστελόριζο-3
Εγκαινιάστηκε ο πρώτος παιδικός σταθμός στο Καστελόριζο-4

≪Το Καστελόριζο είναι ένα νησί που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της HOPEgenesis από την αρχή της δράσης της, καθώς μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις οικογένειες αυτού του ακριτικού τόπου≫ τόνισε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς. ≪Έχοντας ωφελήσει περισσότερες από 20 οικογένειες, σήμερα, με την πολύτιμη υποστήριξη της Eurolife FFH, κάνουμε το επόμενο βήμα. Εγκαινιάζουμε τον πρώτο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να εργάζονται, ενώ απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά τους≫. Για ≪ιστορική στιγμή για την τοπική κοινωνία≫ έκανε λόγο η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, που αναφέρθηκε επίσης σε ένα ≪όραμα με τριπλό στόχο: Να αντιστρέψουμε την αρνητική τάση του δημογραφικού και να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα. Να στηρίξουμε τις παραμεθόριες περιοχές. Να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα≫.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT