Σε αναδιοργάνωση εταιρείες τεχνολογίας του Ισραήλ

Σε αναδιοργάνωση εταιρείες τεχνολογίας του Ισραήλ

Πολλοί από τους εργαζομένους των επιχειρήσεων έχουν ήδη κληθεί να υπηρετήσουν στον ισραηλινό στρατό

2' 23" χρόνος ανάγνωσης

Η υπερδραστήρια και κερδοφόρος κοινότητα της υψηλής τεχνολογίας στο Ισραήλ μπορεί να έχει ανακόψει ταχύτητα λόγω της σύρραξης με τη Χαμάς, αλλά δεν παραμένει ανενεργή – σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλά μέλη της συμμετέχουν και στον πόλεμο κι έχουν καταταγεί. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ντβιρ Μπεναρόγια ξύπνησε και ετοιμαζόταν για το συνηθισμένο πρωινό του τρέξιμο, αλλά άκουσε πυραύλους πάνω από το Τελ Αβίβ. Είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας Spike, που προωθεί την εργασιακή συνεργασία, κι έχει πελάτες μεταξύ άλλων τις Fiverr, Snowflake και Spotify. Ο Μπεναρόγια, πάντως, σχεδίαζε στις αρχές της εβδομάδας να λανσάρει ένα εργαλείο ενσωματωμένης τεχνητής νοημοσύνης και αυτομάτως το ανέβαλε, αλλά μόνο για μία εβδομάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού ενημερωτικού δικτύου CNBC. Οσο δε για τον Αμιτάι Ρατζόν, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Pentera, το προηγούμενο Σάββατο η ημέρα ξεκίνησε με αβεβαιότητα και σύγχυση. Οταν τη Δευτέρα όλοι οι 350 εργαζόμενοι συναντήθηκαν, διαπίστωσε πως ορισμένοι εξ αυτών με έδρα το Ισραήλ αισθάνονταν πως η δουλειά τους αποσπούσε θετικά από τον όλεθρο. Οσοι δεν συμμερίζονταν αυτό το αίσθημα, είχαν το δικαίωμα για ρεπό. Η Pentera, όπως αναφέρει το CNBC, έχει παρουσία σε 20 χώρες, ενώ το Ισραήλ διατηρεί την πιο πολυάριθμη βάση υπαλλήλων. Ειδικεύεται δε στη μίμηση κυβερνοεπιθέσεων για πελάτες, όπως η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, ο οίκος υψηλής ραπτικής Chanel και η αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών Sephora.

Στόχος της Pentera είναι να εντοπίζει τις αδυναμίες των ηλεκτρονικών τους συστημάτων. Από την πλευρά του, ο Ρατζόν τόνισε ότι έπρεπε να αναδιοργανώσει ορισμένες από τις υποχρεώσεις του λόγω σύρραξης, ήτοι ακύρωσε σεμινάρια επιμόρφωσης για υπαλλήλους, που μετέβαιναν για τον λόγο αυτό στο Ισραήλ, ζήτησε αντικατάσταση για ομιλία που θα έδινε ο ίδιος στο Μονακό και ζήτησε από μέλη της ομάδας στη Γερμανία και στη Βρετανία να μετακινηθούν στο Ντουμπάι για συνέδριο, που όσοι εργάζονταν στο Ισραήλ σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν, αλλά αδυνατούν. «Ο ένας μας καλύπτει τον άλλον», εξήγησε ο Ρατζόν. Συν τοις άλλοις, πολλοί εκ των απασχολουμένων στην υψηλή τεχνολογία έχουν ήδη κληθεί να πολεμήσουν, ενώ συνολικά ο αριθμός αυτός φθάνει τους 360.000 στρατιώτες. Ο Ρατζόν σημείωσε ότι περισσότεροι από 20 από τους καλύτερους των υπαλλήλων πολεμούν και κάποιοι εξ αυτών στην πρώτη γραμμή.

Στην περίπτωση της Trullion, μιας νεοφυούς με δραστηριότητες στην αυτοματοποίηση λογιστικών εργασιών με γραφεία στο Τελ Αβίβ, ο διευθύνων σύμβουλός της, Αϊζακ Χέλερ, είπε ότι ο οικονομικός διευθυντής, αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τις οικονομικές προβλέψεις του 2024, αγόρασε νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Είχε ήδη εξεύρει 50.000 δολάρια από δωρεές, αγόρασε τα γιλέκα και προμήθευσε τη δική του μονάδα στον στρατό του Ισραήλ. Τέλος, στην ψηφιακή τράπεζα One Zero, με έδρα το Ισραήλ, από τους περίπου 450 υπαλλήλους σχεδόν 10% έχουν κληθεί ως έφεδροι, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Γκαλ Μπαρ Ντεά στο CNBC. Δεν έκρυψε, μάλιστα, την έκπληξή του όταν διαπίστωσε σε ομάδα WhatsApp που έφτιαξαν εργαζόμενοι, ότι σε σταθερή βάση και εθελοντικά ο ένας καλύπτει τα καθήκοντα του άλλου, όταν απουσιάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT