Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη το 85% των κατοικιών στην Ελλάδα

Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη το 85% των κατοικιών στην Ελλάδα

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια αφορούν ακίνητα στην Αττική (455.213 κατοικίες)

44" χρόνος ανάγνωσης

Στο 15,2% ανέρχεται το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης κατοικιών της χώρας, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία για 969.584 συμβόλαια τα οποία ήταν σε ισχύ στις 30 Ιουνίου, ενώ η επόμενη αποτίμηση θα αφορά τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών σε ισχύ στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία θα δημοσιοποιηθεί με την ολοκλήρωσή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια αφορούν ακίνητα στην Αττική (455.213 κατοικίες, δηλαδή 46,9%) και το 68,2% αφορά ασφαλισμένες κατοικίες για σεισμό, με κάλυψη κτιρίου για το 90% και με κάλυψη μόνο περιεχομένου για το 10%, ενώ ενυπόθηκο ενδιαφέρον για όσες έχουν κάλυψη κτιρίου αφορά το 56,9%.

Τα συγκριτικά αποτελέσματα της έρευνας, όπως σημειώνει η ΕΑΕΕ, θα επιτρέψουν στο μέλλον τη λήψη αποφάσεων βάσει στοιχείων σχετικά με μέτρα για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας έναντι των φυσικών καταστροφών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT