Eπανέκδοση 5ετούς και 10ετούς ομολόγου

Eπανέκδοση 5ετούς και 10ετούς ομολόγου

Σε νέα διπλή δημοπρασία προχωράει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ...

2' 33" χρόνος ανάγνωσης

Σε νέα διπλή δημοπρασία προχωράει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, με την επανέκδοση του 5ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Απρίλιο (σταθερού επιτοκίου 3,875%) για την άντληση έως 150 εκατ. ευρώ, καθώς και του 10ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Ιανουάριο (σταθερού επιτοκίου 4,25%) για την άντληση έως 250 εκατ. ευρώ. Σκοπός της διπλής επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Η δημοπρασία έχει άλλωστε προαναγγελθεί από τον Ιούνιο, όταν ο ΟΔΔΗΧ προχώρησε στην ανακοίνωση του προγράμματος δημοπρασιών ελληνικών ομολόγων για το β΄ εξάμηνο. Σημειώνεται πως έχει προαναγγελθεί άλλη μια δημοπρασία, στις 15 Νοεμβρίου. Οπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον βασικοί διαπραγματευτές, με υποβολή αποκλειστικά μέχρι πέντε ανταγωνιστικών προσφορών ο καθένας.

Αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. στο ΤΧΣ

Ανανεώνεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ με την τοποθέτηση ως εκπροσώπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, στενού συνεργάτη του Κωστή Χατζηδάκη επί σειράν ετών. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης τοποθετήθηκε στη θέση του Παναγιώτη Τριδήμα, που αποχώρησε, αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του Christof Gabriel Maetze, που έχει αποχωρήσει από τον Ιούνιο, θα τοποθετηθεί η πρώην υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Ελένη Λουρή, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

«Οχι» στην πολιτικοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής

Συναινέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση αναζητεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς η αλλαγή σκυτάλης σε δήμους όπως αυτός της Αθήνας φαίνεται πως έχει δημιουργήσει έναν προβληματισμό για τα χρονοδιαγράμματα κρίσιμων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως π.χ. για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας ή τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη. «Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο σε πολιτικοποίηση έργων και σε αντιπαραθέσεις», ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Θετική εισήγηση για το deal Intrakat – Ακτωρ

Πράσινο φως αναμένεται να δώσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Ακτωρ από την Intrakat, καθώς κατά τη διαδικασία της πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι η εν λόγω συγκέντρωση μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές που αφορά. Η ολομέλεια θα αποφανθεί επί της σχετικής εισήγησης την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, αλλά η χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία αναφέρεται ότι προτείνεται η έγκριση της συγκέντρωσης, προαναγγέλλει, έστω και εάν η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική, το αποτέλεσμα.

Συμφωνία ανάπτυξης εφαρμογών AI

Μεγάλης σημασίας είναι, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, η κοινή δήλωση για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) που υπέγραψε η Ελλάδα με τις χώρες που μετείχαν σε διάσκεψη των EU MED9 χωρών στη Μάλτα για την ψηφιακή διακυβέρνηση. Την κοινή δήλωση συνυπέγραψε η Ελλάδα με την Κροατία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία. Οι εννέα ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν ότι από κοινού θα διερευνήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Δεσμεύτηκαν ακόμη για επένδυση σε ισχυρές υποδομές τεχνητής νοημοσύνης και σε κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου. Η αποδοχή της κοινής δήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου. Τη χώρα εκπροσώπησε στη διάσκεψη ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT