Δύο ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό

Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση για τις συντάξεις των δικαστικών ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα γίνει σεβαστή

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση για τις συντάξεις των δικαστικών ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα γίνει σεβαστή. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η ρύθμιση πρέπει να στοχεύει επίσης στο να μην μπαίνει σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα καλλιεργώντας έδαφος για να εγερθούν αιτήματα από άλλους κλάδους και να μη δημιουργεί το αίσθημα αδικίας στην κοινωνία. Στόχοι που δεν είναι εύκολο να συνδυασθούν. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν δεν έχει περάσει η σχετική διάταξη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να μην κατατεθεί στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πιο ξεκάθαρος ήταν μάλιστα για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων. Τάχθηκε μαζί με τον Π. Τσακλόγλου υπέρ μιας δικαιότερης κλίμακας, όμως άφησε το θέμα ανοικτό για το μέλλον…

Εξαγορά ακινήτου και αύξηση κεφαλαίου από την Trastor

Συνεχίζεται η διαδικασία μεγέθυνσης του χαρτοφυλακίου της Trastor του ομίλου Πειραιώς, καθώς στις 17 Νοεμβρίου οι μέτοχοι της ΑΕΕΑΠ του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς θα κληθούν να εγκρίνουν την απόκτηση ενός συγκροτήματος logistics, συνολικής επιφανείας 17.000 τ.μ. στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για ακίνητο αξίας 7,08 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποκτηθεί από την Τρ. Πειραιώς και σήμερα μισθώνεται εξ ολοκλήρου από την Goldair Cargo. Παράλληλα, δρομολογείται και η αύξηση κεφαλαίου της Trastor κατά το ποσό των 75 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών.

Η προσφορά της Quest για αγορά της «Κωτσόβολος»

«Ο,τι προσφέραμε, προσφέραμε». Αυτό είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Θεόδωρος Φέσσας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση της «Κωτσόβολος» από τον όμιλο Quest. Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ACS, ο πρόεδρος του ομίλου Quest επισήμανε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υποβολή βελτιωμένης προσφοράς, καθώς, άλλωστε, η ήδη κατατεθειμένη προσφορά είναι πάνω από τις εκτιμήσεις για την αξία της «Κωτσόβολος» που η ίδια η Quest έκανε.

Πράσινο φως ΕΚΤ στην Thrivest Holding  

Πράσινο φως άναψε χθες η ΕΚΤ στην Thrivest Holding και στους μετόχους της, Αλέξανδρο Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, λαμβάνοντας την πιστοποίηση καταλληλότητας (fit & proper). Η έγκριση δόθηκε μετά από θετική εισήγηση της ΤτΕ και βάσει των αυστηρών κριτηρίων της ελληνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας. Με την παροχή της έγκρισης από την ΕΚΤ ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του σχεδίου της Thrivest Holdings για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα στη χώρα μας.  

Ο Ιωάννης Χατζής νέος πρόεδρος των Ξενοδόχων

Ο Ιωάννης Χατζής εξελέγη από τα νεοκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων νέος πρόεδρός της, διαδεχόμενος τον Γρηγόρη Τάσιο. Η εκλογή του αποτελεί εν μέρει έκπληξη καθώς αρχικά για την προεδρία του φορέα είχαν πρακτικά αναδειχθεί τρεις υποψήφιοι. Τελικά ο ένας, ο κ. Τσακαλάκης, δεν εξελέγη, η κ. Σβύνου απέσυρε την υποψηφιότητά της και ο τρίτος, ο κ. Μανώλης Γιαννούλης, εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΟΞ. Οι αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη και είναι μία από τις λίγες φορές που υπήρχαν τόσοι υποψήφιοι για το πηδάλιό της. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αναδειχθεί τελικά πρόεδρος. Ο Ιωάννης Χατζής (που συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές για τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου) έλαβε 7 ψήφους, έναντι 4 του Μανώλη Γιαννούλη και ενός λευκού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT