Νέος διαγωνισμός για το Tάε Κβον Ντο στο Φάληρο

Νέος διαγωνισμός για το Tάε Κβον Ντο στο Φάληρο

Επειτα από περίπου οκτώ χρόνια η ΕΤΑΔ προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ολυμπιακού ακινήτου του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης

Επειτα από περίπου οκτώ χρόνια η ΕΤΑΔ προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ολυμπιακού ακινήτου του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκεί ενός μεγάλου μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό στην Αθήνα και την Περιφέρεια της Αττικής εν γένει.

Ωστόσο με δεδομένο ότι διεθνώς τα συνεδριακά κέντρα έχουν οριακή μόνο κερδοφορία, και συνήθως ζημίες όταν αυτά δεν επιδοτούνται, οι χρήσεις του ακινήτου στο Φάληρο περιλαμβάνουν και εμπορικές κι άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομική του βιωσιμότητα. Η ΕΤΑΔ έχει θέσει ως ελάχιστο ετήσιο αντάλλαγμα για την εκμίσθωση του ακινήτου τα 2,4 εκατ., ενώ η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και τη δέσμευση για υποχρεωτικές επενδύσεις τουλάχιστον 22 εκατ. Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός και θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά με προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών συμμετοχής την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες που θα περάσουν επιτυχώς το στάδιο ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής.

Για ανάπτυξη συνεδριακού κέντρου – Στα 2,4 εκατ. το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα.

Κατά την προηγούμενη προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου για την ανάπτυξη συνεδριακού κέντρου είχαν ενδιαφερθεί σημαντικοί ξενοδοχειακοί όμιλοι της Αθήνας όπως και επιχειρήσεις της αεροπορικής βιομηχανίας αλλά και κατασκευαστικές. Ωστόσο ο διαγωνισμός δεν προχώρησε, τόσο εξαιτίας αλλαγής κυβέρνησης όσο και επειδή διατυπώθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη του ακινήτου ως εμπορικού κέντρου και δευτερευόντως μόνον ως συνεδριακού. Κάτι που όμως προσέκρουσε στο προεδρικό διάταγμα ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου.

Ειδικότερα, ως χρήσεις του υπό εκμίσθωση ακινήτου, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου (ΦΕΚ 443ΑΑΠ/2013), προβλέπονται και επιτρέπονται στον ανάδοχο του διαγωνισμού: Συνεδριακοί χώροι και συνοδευτικές και υποστηρικτικές λειτουργίες μεταξύ των οποίων και εκθεσιακοί χώροι, θεματικά πάρκα, χώροι αναψυχής, ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, υπαίθριος κινηματογράφος, υπαίθριες μεγάλες εκδηλώσεις/γεγονότα/δρώμενα (mega events), χώροι διαδραστικών κατασκευών, εικαστικές κατασκευές/τοπόσημα, εμπορικά καταστήματα, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, χώροι εστίασης κοινού, αναψυκτήρια, φυλάκια, υπαίθριοι, ισόγειοι και υπόγειοι χώροι στάθμευσης με τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις τους, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ και μικρών ανεμογεννητριών, που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης αδειών παραγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αντλιοστάσια, υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, μικρό αλιευτικό καταφύγιο και υπαίθρια αγορά αλιέων, μόνιμος ελλιμενισμός ενός σκάφους/τοπόσημο με χρήσεις τουρισμού, αναψυχής και εστίασης, οδικό δίκτυο, εγκαταστάσεις δημοσίων συγκοινωνιακών και τεχνικών υποδομών και συνοδευτικών λειτουργιών. Ο διαγωνισμός προβλέπει τη μακροχρόνια εκμίσθωση για 40 έτη, με την υπό προϋποθέσεις δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου. Το ακίνητο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελείται από το γήπεδο, εμβαδού 141.586,90 τ.μ., μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και εγκαταστάσεων (Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, πλατεία Νερού, Γυάλινο Κτίριο κ.ά.), τμήμα επιφανείας 6.823,43 τ.μ. της έμπροσθεν του γηπέδου παραλίας, τμήμα επιφανείας 4.180,85 τ.μ. του έμπροσθεν της Ζώνης ΙΙΙ αιγιαλού και, τέλος, το δικαίωμα χρήσης του θαλάσσιου χώρου έμπροσθεν του ακινήτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT