Ολοκληρώνεται το ντιλ της ΔΕΗ στη Ρουμανία

Ολοκληρώνεται το ντιλ της ΔΕΗ στη Ρουμανία

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη ΔΕΗ του χαρτοφυλακίου της Enel στη Ρουμανία, μέσω του οποίου θα αποκτήσει καθετοποιημένη παρουσία σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη ΔΕΗ του χαρτοφυλακίου της Enel στη Ρουμανία, μέσω του οποίου θα αποκτήσει καθετοποιημένη παρουσία σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης. Στελέχη της ΔΕΗ βρίσκονται ήδη στο Βουκουρέστι για να προετοιμάσουν τις υπογραφές οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν εξ αποστάσεως (ηλεκτρονικά). Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα ανοίξει τον δρόμο για το Investor Day της επιχείρησης, όπου ο επικεφαλής Γιώργος Στάσσης θα παρουσιάσει στους επενδυτές το νέο στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ με χειροπιαστές πλέον βάσεις σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια και τις ΑΠΕ, αλλά και τη λιανική, όπου έχει συνδέσει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και με τη διεκδίκηση του δικτύου της «Κωτσόβολος», πετυχαίνοντας με την οικονομική προσφορά της αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς μετόχους της Currys.

Στην τελική ευθεία η δημόσια προσφορά της Trade Estates

Kατά το διάστημα από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά των μετοχών της Trade Estates ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το εύρος της τιμής διάθεσης θα γίνει γνωστό την 31η Οκτωβρίου. Η εταιρεία του ομίλου Φουρλή εξασφάλισε χθες και τυπικά το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπό την αίρεση της διασφάλισης της απαιτούμενης διασποράς των μετοχών, τομέας στον οποίο δίνεται πλέον ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά τις εταιρείες του κλάδου των ΑΕΕΑΠ. 

Η δυναμική της Κρήτης προσελκύει επιχειρήσεις

Ενδειξη των προοπτικών ανάπτυξης της Κρήτης φαίνεται να αποτελεί η δημιουργία υποκαταστήματος του ομίλου πληροφορικής SoftOne στο νησί. Η οικονομία της Κρήτης γνωρίζει ισχυρή ανάπτυξη καθώς το νησί εξελίσσεται σταδιακά τόσο σε προορισμό σημαντικών επενδύσεων όσο και σε τεχνολογικό hub, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SoftOne Πάνος Μαρτίνης. Πράγματι στη Μεγαλόνησο βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις, όπως ο Βόρειος Οδικός Αξονας και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Χρηματοδότηση ΟΣΕ από Δημόσιο

Πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του ΟΣΕ από το ελληνικό Δημόσιο έδωσε η Ε.Ε., η οποία απέσυρε προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της Ελλάδας τον περασμένο Φεβρουάριο. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για αύξηση της επιδότησης του σιδηροδρόμου από τα 45 στα 75 εκατ. Η Κομισιόν τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να παραπέμψει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Η οδηγία 2012/34/Ε.Ε. όριζε πως τα κράτη-μέλη έπρεπε να εξασφαλίσουν τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της εθνικής αρχής και του διαχειριστή υποδομής το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2015. Φέτος τον Ιούλιο υπεγράφη η σχετική συμφωνία, που προβλέπει την αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΣΕ.

Ο μοναδικός μνηστήρας για το επίμαχο ακίνητο

Μία μόνo προσφορά, από τη «Γούτος Οικοδομή Α.Ε.», που συνδέεται με την ομώνυμη κτηματομεσιτική επιχείρηση της περιοχής, έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για το ακίνητο των 627 στρεμμάτων στη Βερβερόντα στο Πόρτο Χέλι. Κάτι που δεν εξέπληξε τους επαΐοντες, καθώς η έκταση βγήκε σε διαγωνισμό χωρίς να έχει ωριμάσει πολεοδομικά, με ό,τι αυτό σημαίνει για το τίμημα που προσφέρθηκε. Το ακίνητο, υπό κανονικές συνθήκες, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί παρά μόνο εάν πολεοδομηθεί με προεδρικό διάταγμα ή χαρακτηριστεί στρατηγική τουριστική επένδυση. Εάν κάνει χρήση δηλαδή των «εργαλείων» αυτών που απαιτούν συναίνεση της κυβέρνησης. Επιπλέον, φήμες θέλουν πίσω από τη «Γούτος» να βρίσκεται ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος που έχει αγοράσει τρία ξενοδοχεία και περί τα 300 επιπλέον στρέμματα στην περιοχή, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση, εάν η πώληση προχωρήσει, κάτοικοι και φορείς της περιοχής προαναγγέλλουν μπαράζ προσφυγών.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT