Η Ευρώπη είναι καλύτερα εξοπλισμένη

Στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα αναφέρεται σε σχόλιό της η Berenberg Bank, έπειτα από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα αναφέρεται σε σχόλιό της η Berenberg Bank, έπειτα από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν μάθει πολλά. Ως αποτέλεσμα, η Ευρώπη είναι πλέον ισχυρότερη από πριν και καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Η Berenberg σημειώνει πως ο κ. Στουρνάρας αναφερόταν προφανώς τόσο στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική οικονομία μετασχηματίστηκε με τις μεταρρυθμίσεις όσο και στη διευρυμένη εργαλειοθήκη της ΕΚΤ για τη διασφάλιση της μετάδοσης των πολιτικών της στην πραγματική οικονομία, όπως το «whatever it takes» πρόγραμμα OMT που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι το 2012, καθώς και το πιο πρόσφατο εργαλείο κατά του κατακερματισμού, TPI. «Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Στουρνάρα», καταλήγει η Berenberg.

Από 1ης Νοεμβρίου μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου και έως τις 30 Απριλίου 2024 το οικιακό μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο τμηματικού ωραρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, για τους καταναλωτές όλης της χώρας, πλην των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο θα ισχύει από τις 02.00 τα ξημερώματα έως τις 08.00 το πρωί και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα. Για τους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών οι αντίστοιχες ώρες διαφοροποιούνται το μεσημέρι κατά μισή ώρα αργότερα και ορίζονται μεταξύ 3.30 μ.μ και 5.30 μ.μ.

Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ της Intralot

Πλήρως καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intralot με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, που οδήγησε στην άντληση κεφαλαίων 135 εκατ. Ποσοστό 95,87% της αύξησης καλύφθηκε μέσω των εγγραφών από ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης, με την καταβολή συνολικού ποσού 129.419.941,40 ευρώ, ενώ ποσοστό 4,13% της αύξησης καλύφθηκε μέσω της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής, με την καταβολή συνολικού ποσού 5.580.058,78 ευρώ. 

Πλατφόρμα καταγγελιών

Τους φορολογουμένους επιστρατεύει το οικονομικό επιτελείο στη μάχη για τη φοροδιαφυγή, ενεργοποιώντας μία ακόμη πλατφόρμα για «Καταγγελίες πολιτών». Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:  Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας, Φορολογικές παραβάσεις, Τελωνειακές παραβάσεις. Οι καταγγελίες και πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση.

Ενισχύεται στην Κύπρο η HELLENiQ ENERGY 

Σε πάνω από 40 MW αύξησε τη συνολική ισχύ ΑΠΕ που διαθέτει στην Κύπρο η HELLENiQ ENERGY μέσω της εξαγοράς έξι φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 26 MW. Η νέα συμφωνία πραγματοποιείται μέσω της θυγατρικής της HELLENiQ RENEWABLES και συνιστά την πέμπτη κατά σειρά διεθνή επένδυση του ομίλου και τη δεύτερη στην κυπριακή αγορά. Τα νέα πάρκα θα λειτουργήσουν σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε και αναμένεται να ενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της HELLENiQ RENEWABLES Cyprus. Η επένδυση, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Σιάμισιης, εντάσσεται στη στρατηγική μετασχηματισμού του ομίλου Vision 2025. Οπως σημείωσε ο ίδιος, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής ο όμιλος έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε έργα πράσινης ενέργειας και έχει διασφαλίσει ήδη ένα χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ άνω των 350 MW σε λειτουργία και 700 MW σε προχωρημένη φάση ανάπτυξης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT