Aκίνητα σε προνομιακά σημεία αξιοποιεί η Premia Properties

Aκίνητα σε προνομιακά σημεία αξιοποιεί η Premia Properties

Μια τέτοια κίνηση είναι η πώληση του πρώην εργοστασίου της εταιρείας Soulis στον Βοτανικό αντί 5,5 εκατ. ευρώ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Στη σταδιακή αξιοποίηση των οικοπέδων και άλλων ακινήτων, που δεν αποδίδουν ιδιαίτερα έσοδα, προχωρεί το τελευταίο διάστημα η Premia Properties ΑΕΕΑΠ, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει την απόδοση του χαρτοφυλακίου της και ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην «πρώτη γραμμή» αναμένεται να βρεθούν ακίνητα τα οποία έχει «κληρονομήσει» η εταιρεία μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης που αφορούσε την Pasal Development, δηλαδή το προγενέστερο εταιρικό σχήμα πριν από την είσοδο του κ. Ηλία Γεωργιάδη και της Sterner Stenhus στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε ΑΕΕΑΠ καθώς και την αλλαγή της επωνυμίας της.

Μια τέτοια κίνηση αξιοποίησης είναι η πώληση του πρώην εργοστασίου της εταιρείας Soulis στην περιοχή του Βοτανικού (οδός Ορφέως 166), επιφάνειας 10.600 τ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αγοραστής, αντί ποσού 5,5 εκατ. ευρώ, είναι η εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών Jannec, η οποία σχεδιάζει να μετατρέψει το κτίριο σε ένα πράσινο κέντρο αποθήκευσης και διανομής. Από αυτή τη συναλλαγή η Premia εισπράττει ένα σημαντικό ποσό και μάλιστα με υπεραξία 1,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την εύλογη αξία στην οποία είχε αποτιμηθεί το ακίνητο, και ταυτόχρονα αντλεί σημαντικά κεφάλαια από ένα ακίνητο που μέχρι σήμερα δεν απέδιδε κάτι στην εταιρεία. Αυτά τα κεφάλαια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άλλες επενδύσεις της εταιρείας, όπως π.χ. την ανακατασκευή του Athens Heart, το οποίο μετατρέπεται σε πράσινο κτίριο γραφείων, από εμπορικό κέντρο, ή την ανακαίνιση και αναβάθμιση κτιρίου φοιτητικών κατοικιών στην πόλη της Ξάνθης. Παράλληλα, αυτή την περίοδο προχωρεί και το σχέδιο για την εκμετάλλευση ακόμη ενός σημαντικού βιομηχανικού ακινήτου της Premia Properties. Ο λόγος για μια έκταση 39 στρεμμάτων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Εγνατία (συμβολή με οδό Θερμαϊκού), που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως καπναποθήκη. Σε αυτήν φιλοξενούνται δύο ακίνητα, μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 26.210 τ.μ. Το ένα εξ αυτών έχει εκμισθωθεί στην αλυσίδα Leroy Merlin, η οποία αναμένεται να εγκαινιάσει εκεί το νέο κατάστημά της εντός του τρέχοντος μήνα. Παράλληλα προχωρεί η διαδικασία για την εκμίσθωση και του έτερου ακινήτου, επιφάνειας άνω των 10.000 τ.μ.

Η εταιρεία έχει κι άλλες σημαντικές οικοπεδικές εκτάσεις σε προνομιακά σημεία. Για παράδειγμα, από την πρώην Pasal, η Premia διαθέτει δύο σημαντικά ακίνητα στη Χαλκίδα και στο Λαύριο. Το πρώτο αφορά έκταση 81 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην οδό Χαλκίδας – Νέας Λαμψάκου, ενώ το δεύτερο είναι επιφάνειας 33,12 στρεμμάτων και βρίσκεται στον νέο περιφερειακό δρόμο που συνδέει την Κερατέα με το Λαύριο και το λιμάνι της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT