Τα προβλήματα δικτύου και το ενεργειακό κόστος

Τα προβλήματα δικτύου και το ενεργειακό κόστος

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με επικεφαλής την πρόεδρο του Συνδέσμου Λουκία Σαράντη, για να θέσει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ το ζήτημα του ενεργειακού κόστους, θέμα που είχε θέσει τις προηγούμενες ημέρες και η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΕΒ. Η κ. Σαράντη μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ το γενικότερο αίτημα για μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και την απόγνωση των επιχειρήσεων στη Β. Ελλάδα, οι οποίες κάθε τόσο καλούνται να καλύψουν και κόστη που προκύπτουν από προβλήματα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Η παλαιότητα του δικτύου, όπως ειπώθηκε, προκαλεί συχνές βυθίσεις τάσης με αποτέλεσμα να διακόπτεται η λειτουργία επιχειρήσεων ή και να προκαλούνται βλάβες σε μηχανήματα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου ανέλαβαν να συστήσουν κοινή ομάδα εργασίας με τον ΣΒΕ για να εξετάσουν το πρόβλημα και να δουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Αύξηση μεγεθών στο 9μηνο για τη Netcompany-Intrasoft

Σημαντική αύξηση μεγεθών κατέγραψε το φετινό εννεάμηνο, σε ετήσια βάση, η Netcompany-Intrasoft. Ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 24,8%, σε περίπου 204 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 30%, σε 13,6 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, που έχει δραστηριότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιστοιχεί στο 33,6% του συνόλου του ομίλου Netcompany-Intrasoft. Τη μεγαλύτερη συνεισφορά έχει η δραστηριότητα στη Δανία (47,1%), με τη Μ. Βρετανία, τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες να αντιπροσωπεύουν το 11,2%, 5,8% και 2,3% του τζίρου.

Πιο κοντά στην έξοδο από το Χ.Α. η ΕΛΓΕΚΑ

Ολο και πιο κοντά στην έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται η ΕΛΓΕΚΑ, καθώς μόλις ένα 2,985% του μετοχικού κεφαλαίου της δεν έχει αποκτηθεί από τον Αλέξανδρο Κατσιώτη. Ο τελευταίος υπέβαλε αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς αυτών των λοιπών μετοχών προς 0,24 ευρώ εκάστη, έτσι ώστε να έχει πλέον το 100% της εταιρείας, της οποίας είναι ήδη επικεφαλής, και στη συνέχεια η μετοχή της να διαγραφεί από το ταμπλό του Χ.Α.

Οι νέες πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Αρχή του μήνα και οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ είναι περιορισμένες, όχι όμως αμελητέες. Συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου θα καταβληθούν 75,3 εκατ. ευρώ σε 90.180 δικαιούχους. Ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ, καθώς και 13,8 εκατ. ευρώ σε 33.120 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα. Αντίστοιχα, η ΔΥΠΑ θα πληρώσει 19 εκατ. ευρώ σε 36.000 δικαιούχους επιδομάτων, κατά κύριο λόγο ανεργίας, 18 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Συνεργασία για την ηλεκτροκίνηση

Η ΔΕΗ και η Trade Estates AΕΕΑΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν την ηλεκτροκίνηση, ξεκινώντας με τη δημιουργία του μεγαλύτερου ΔΕΗ blue hub εκτός Αττικής, στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας, το οποίο στεγάζει την ΙΚΕΑ. Με συνολική ισχύ 776 kW, το νέο ΔΕΗ blue hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 12 οχημάτων. Περιλαμβάνει οκτώ θέσεις φόρτισης έως 22 kW (AC) και τέσσερις θέσεις ταχυφόρτισης ισχύος έως 300 kW (DC) για ταχύτατη φόρτιση των οχημάτων.

Oι δύο ταχυφορτιστές ισχύος έως 300 kW που λειτουργούν στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας είναι αυτή τη στιγμή οι ταχύτεροι και ισχυρότεροι στην Ελλάδα και έχουν προδιαγραφές για ΑμεΑ, όπως ειδική οθόνη, ειδικός σχεδιασμός θέσης φόρτισης κ.ά.

Τα ΔΕΗ blue hubs θα επεκταθούν και στο Top Parks Ιωαννίνων, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT