Μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις, λέει ο Ευ. Μυτιληναίος

Μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις, λέει ο Ευ. Μυτιληναίος

Μήνυμα στον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τη μοναδική πολιτική σταθερότητα που έχει η χώρα και να αναλάβει το πολιτικό κόστος για να κάνει μεταρρυθμίσεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης

Μήνυμα στον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τη μοναδική πολιτική σταθερότητα που έχει η χώρα και να αναλάβει το πολιτικό κόστος για να κάνει μεταρρυθμίσεις, έστειλε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, απ’ όπου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Εχουμε μοναδική πολιτική σταθερότητα, έναν πρωθυπουργό που ελέγχει κράτος, κυβέρνηση και κόμμα. Εχει τη δυνατότητα να πάρει το πολιτικό κόστος που επιθυμεί για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Οσες επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι να γίνουν, πρέπει να γίνουν τους επόμενους 12-18 μήνες. Στο δεύτερο μισό μιας κυβερνητικής θητείας μετρούν οι δημοσκοπήσεις, είπε.

Απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί φεύγετε από τη χώρα;» ο κ. Μυτιληναίος διευκρίνισε: «Αλλο αλλάζω χρηματιστήριο ή επιλέγω dual listing όπως η Coca-Cola και άλλο φεύγουμε από την Ελλάδα. Είναι κάτι που δεν πρέπει να παρεξηγείται. Πρέπει όλοι να είναι ευχαριστημένοι αν εταιρείες από την Ελλάδα μεγαλουργούν».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος άσκησε για μία ακόμη φορά σκληρή κριτική στην Ε.Ε., την οποία κατηγόρησε για έλλειψη κοινής πολιτικής. «Πρέπει να παρατηρήσουμε πόσο πίσω μένει η Ευρώπη και πόσο αντέχει η Αμερική την κρίση, σε όλα τα επίπεδα, ανεργία, ΑΕΠ κ.λπ.».

Στην έλλειψη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής απέδωσε ο κ. Μυτιληναίος και την επιβολή τέλους από τη Βουλγαρία στο ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο χαρακτήρισε «παραβατικό και παράνομο».

Η επιβολή τελών, επισήμανε, είναι προνόμιο της Κομισιόν και δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που κάνουν οι Βούλγαροι, που μόνο στόχο έχει να περιορίσει το έλλειμμα της χώρας. Εκτίμησε ότι δεν θα είναι πολλοί αυτοί που θα το πληρώσουν, ενώ πρόσθεσε ότι από πλευράς Ε.Ε., η απουσία οποιασδήποτε κίνησης δείχνει την έλλειψη κοινής και ενιαίας ενεργειακής πολιτικής, με αποτέλεσμα να κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Σχετικά με τη διεθνή οικονομία, υπογράμμισε ότι οι αγορές κρατούν στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων, με την αμερικανική οικονομία να παρουσιάζει σαφέστατα μεγάλη ανθεκτικότητα στον πληθωρισμό και στα υψηλά επιτόκια έναντι της Ευρώπης. Σχολιάζοντας την πολιτική των κεντρικών τραπεζών, σημείωσε ότι ο στόχος του 2% είναι θηλιά στον λαιμό αυτής της γενιάς. «Θα λύνονταν πολλά προβλήματα εάν ο στόχος για τον πληθωρισμό ανέβαινε στο 3%. Θα έπαιρνε ανάσα όλος ο τόπος. Δεν ξέρετε πόσοι πόροι θα απελευθερώνονταν, πόσο θα έπεφταν τα επιτόκια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT