Σαράντης: Επενδύσεις 35 εκατ. έως το 2026

Σαράντης: Επενδύσεις 35 εκατ. έως το 2026

Ανάπτυξη νέου κέντρου διανομής και ψηφιοποίηση της εταιρείας.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Στην ανάπτυξη ενός νέου κέντρου διανομής, απέναντι από το εργοστάσιο παραγωγής του στα Οινόφυτα, καθώς και σε επενδύσεις που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, στοχεύει την επόμενη τριετία ο όμιλος Σαράντη, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία καταναλωτικών ειδών (προϊόντα περιποίησης, οικιακής χρήσης κ.λπ.). Πρόκειται για επενδύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024 και ανέρχονται συνολικά στα 35 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, με τις εκτιμήσεις του για πωλήσεις ύψος 480 εκατ. ευρώ και κερδοφορία να παραμένουν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου, η έκταση του νέου κέντρου διανομής που αναπτύσσει ο όμιλος είναι περίπου 24.000 τ.μ. και αυτό αναμένεται να εξυπηρετεί την εγχώρια αγορά, καθώς και εξαγωγές αλλά και ενδοομιλικές συναλλαγές. Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε φάση αδειοδοτήσεων, ενώ η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024, με στόχο να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος αναμένει την έγκριση της εξαγοράς της πολωνικής εταιρείας ειδών οικιακής χρήσης Stella Pack από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, προκειμένου να προχωρήσει από το νέο έτος η απορρόφησή της από τον όμιλο. Η εξαγορά της Stella Pack είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ο όμιλος.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ομίλου για το εννεάμηνο, οι πωλήσεις του ανήλθαν στα 353,4 εκατ. ευρώ από 327,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σημείωσαν άνοδο 34,7% και ανήλθαν στα 47,8 εκατ. ευρώ από 35,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2022.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν κατά 44,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 37 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο ΕΒΙΤ να διαμορφώνεται στο 10,5% το εννεάμηνο του 2023 έναντι 7,8% το εννεάμηνο του 2022. Οπως αναφέρει ο όμιλος στη σύνοψη οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, παρά τους μακροοικονομικούς και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, οι στόχοι του για την πορεία της φετινής χρονιάς παραμένουν αμετάβλητοι. Οι καθαρές πωλήσεις για το 2023 θα διαμορφωθούν στα 480 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,8% σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2022, και τα κέρδη ΕΒΙΤ θα διαμορφωθούν φέτος στα 43 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT